Jump to content

Óh, az a roppant hosszú január

2024. 01. 03. 19:00

A diákok még néhány napig élvezhetik a téli szünet örömeit, de a felnőttek bizony már visszaálltak a munka világába. Ez bizony nem egyszerű egy nagyobb lélegzetvételű pihenés után.

Januárt írunk és még csak az elején járunk, de sokan szeretnék már inkább maguk mögött tudni ezt a hihetetlen hosszúnak tűnő hónapot. Pedig ez sem hosszabb, mint a március, vagy más, 31 napos hónap. De akkor mégis, miért éljük meg másképp?

 

Ünnep utáni visszatérés

Az ünnepi szezon utáni visszatéréssel indítjuk a januárt, amely valljuk be őszintén, cseppet sem esik jól se a testünknek, se a lelkünknek. Az ünnepek izgalma, a családi, baráti találkozások, a bulizások után a hétköznapok fájdalmasan unalmasnak tűnhetnek.

Téli időjárás

Javában tél van és bizony ez megmutatkozik a ködös, hideg, sötét nappalokban is. Habár napról-napra nyúlnak a nappalok hosszúsága, ez még nem ad igazi vigaszt. A hideg és a sötétség még mindig bekényszerít az otthonunkba és ennek is köszönhető, hogy hosszabbnak tűnik a január.

Anyagi változások

Sokunk fordít nagy energiát és pénzt a megfelelő ajándékok beszerzésére, ami megcsappantja a pénztárca tartalmát. A következő fizetésig pedig még hosszú az út és bizony ezt is megérezzük januárban.

Új évi fogadalmak

Az új évi fogadalmak megfogalmazása csak egy dolog, de azok megtartása sokkal nagyobb feladat. És még ha nagy elánnal is vetjük bele magunkat, már az első napokban érezhetjük annak nehézségét. Ha ki is tartunk az elveink mellett, az bizony nemcsak követendő, de egyben nehéz faladat is lehet és csak még hosszabbnak tűnhet az év első hava.

 

Rövidítsük meg a januárt!

Nem tüntetésre hívjuk fel a figyelmet és nem is a naptár átrendezésén dolgozunk. Sokkal inkább magunkban kell a változásokat létrehozni azzal, hogy eltereljük a figyelmünket.

Állíts fel kisebb célokat vagy terveket, amelyekkel motiváltan kezdhetjük az új évet. Ha eddig nem volt célunk, nincs gond, de ideje elgondolkodni azon.

Az sem mindegy, hogy milyen emberek társaságát keressük. A motiváló és optimista személyiségek elfeledtetik velünk a január hosszúságát. Valamint télen is remek programok kínálkoznak, amelyeket érdemes meglátogatni annak érdekében, hogy az érzékszerveinket élményhez juttassuk.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)