Jump to content

Az elrontott karácsony nyomában

2023. 12. 20. 19:00

A karácsonyról mindenkinek a szeretet, az ajándékozás, a meghitt családi együttlétek jutnak eszébe, ám sokaknak ez csak álom, mert ez az ünnep más jegyben is eltelhet.

Ha eldöntötted, hogy az idei karácsony már pedig nagyon jó lesz, ha a fene fenét eszik is, akkor már engedd el. A görcsösség ugyanis nagyon megvétózhatja a szándékot.

Arról se feledkezz meg, hogy a meghitt ünnepléshez nemcsak a te hozzáállásod szükséges, hanem másé is.

Összegyűjtöttünk néhány pontot, amelyek befolyásolhatják, hogy az ünneplés kellemes élményként maradjon meg.

Mi áshatja alá a jó karácsonyt?

Negatív hozzáállás: ha folyamatosan panaszkodsz, elégedetlen vagy, negatív a hangulatod, az a veled egy társaságban lévőkre is átülhet és így már megmérgezed más karácsonyát is.

Konfliktusok: ilyenkor összegyűlnek a családtagok. Ez lehet pont a feszültségforrás, de érdemes ilyenkor félretenni minden nézeteltérést. Ne keveredj bele vitába, engedd el a füled mellett azokat a szavakat, amelyek mérgezőek.

Egoizmus: a karácsony családi, baráti ünnep, amely során lehetőségünk van összeülni, ezért ebben az időszakban felejtsd el, hogy csak magadra gondolj. Az ünnepek ideálisak az összetartozásra és az egymásra való odafigyelésre.

Túlzott stressz: sokan élik meg úgy az ünnepi készülődést, hogy az nagy teher, ám mindez kihathat az egész ünnepre is. Az ünnepek idején igyekezz kiegyensúlyozottan kezelni a dolgokat és fordíts időt a pihenésre is.

Nem tiszteletben tartani mások hagyományait: el kell fogadni, hogy más családokban mások a szokások. Ha olyat tapasztalsz, ami számodra új és akár furcsa, azt nem muszáj szóvá tenni. Fogadd el és alkalmazkodj.  

Nem készülés: vendégeket vársz, de egy cseppet sem foglalkoztál a készülődéssel? Gáz.

Az ünnepek ideje kiváló alkalom az együttlétre és öröm megosztására, így érdemes próbálni kerülni az olyan dolgokat, amelyek elronthatják azt.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)