Jump to content

Ne hagyd, hogy teljesen eluralkodjon feletted az egyedüllét

2023. 12. 13. 19:00

Nem vagy egyedül. Ezt vésd az eszedbe akkor is, ha úgy érzed, hogy végképp összetörtél. A lelki segélyszolgálat mindenkiért van.

Közeleg a karácsony, a szeretet ünneped, de téged nem az öröm és az ünnep várása jár át, hanem egyre szomorúbbá válsz és elhatalmasodni érzed magadban a magányt? Hiába vannak barátaid és családod, a magánéleted romokban hever?

Elkeseredettségedben azt sem tudod, hogy mitévő legyél? A barátaidra, családodra már rázúdítottad a bajodat vagy épp ettől szeretnéd megkímélni őket? A lelki segélyszolgálatot nyugodtan felkeresheted akkor is, ha már ezerszer beszélték a gondjaidról. Ők azok, akik türelmesen meghallgatnak és több területen is támogatást nyújthatnak.

 

Érzelmi támogatás

A lelki segélyszolgálatok szakemberei hozzáértők. Olyan empátiával rendelkező személyek, akik meghallgatnak, megértik az érzéseidet és segítenek feldolgozni azokat.

Kríziskezelés

Ha sürgős segítségre van szükség, ők azok, akik bármikor elérhetőek és azonnali támogatást nyújthatnak.

Magány

Segítenek a magány érzésének tompítására azzal, hogy beszélgetnek. Sokszor elegendő a feszültség oldására egy tartalmas és mély beszélgetés. Akinek nincs senkije, akivel az érzéseit és gondolatait megoszthatná, a lelki segélyszolgálatos szakemberek lehetnek a mentőövek.

Depresszió, szorongás

Segítenek, ha a depresszió vagy a szorongás eluralkodik valakin és segítenek az érzelmek megértésében, kezelésében.  

Önbecsülés, önelfogadás

A lelki segélyszolgálatot felkeresők esetében növelhetik az önbecsülést növelésében, az önelfogadásra biztatnak, ami hozzájárulhat a mentális egészséghez.

 

Anonimitás

Név nélkül, anonim módon megosztható a problémánk.

0-24

Folyamatosan elérhető szolgáltatás, így akkor igénylehető igazi segítség, amikor a legnagyobb szükség van arra.

 

Tapasztalt szakemberek

A vonal másik végén tapasztalt szakemberek ülnek, akik tényleges segítséget jelenthetnek krízishelyzetben.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)