Jump to content

Legyen noteszed!

2022. 02. 10. 19:00

Akinek nincs esze, legyen notesze. A mondás is arra utal, hogy nem árt, ha van nálunk valami, amire minden gondolatunkat feljegyezhetjük. Egy notesz kézenfekvő lehet.

Elavultnak tűnhet, mégis sokan ragaszkodnak a hagyományos naplóhoz, noteszhez, amelybe akár a nap történéseit, fontosabb dátumokat. Sokan még a mai napig lejegyzetelik gondolataikat egy naplóba, de ez következetességet is igényel, na és persze munkát. Egy nehéz nap után is még irkáljon az ember?! Na, ez az, ami miatt sokan felhagynak a napló vezetésével.

Ma már a telefon is alkalmas arra, hogy bármilyen fontosnak vélt gondolatunkat akár hangként, írásban vagy videóban megőrizzük.

Ha naplót nincs is kedved rendszeresen vezetni, azért még egy-két dolgot tehetsz. Egy sort írni naponta mégsem olyan nagy teher. Nem igaz?

Jegyzetelj!

A jó ötletek hirtelen és váratlanul juthatnak eszünkbe. Jó, ha van nálunk egy notesz, amelybe minden fontos gondolatot feljegyezhetünk. Ez jelentheti később a motivációt, a megvalósítás alapját. Bármit, amit fontosnak ítélünk meg, érdemes papírra vetni.

Nemcsak a megvalósítandó célokat lehet lejegyezni, de a napi vagy akár heti terv kialakításában is segítség lehet a szervezettség. A reggeli kávézást kiegészíthetjük a napi teendők összeírásával, így azok egy része rögzül is.

Akár az álmokat, az este, hajnalban vagy reggel ránk törő gondolatokat is érdemes lehet papírra vetni. Ki tudja, hogy a későbbiekben milyen hasznát vehetjük még annak.

Olyan jegyzetek is helyet kaphatnak egy noteszben, mint a bevásárlólista.

Adj hálát!

A hála azért fontos, mert megtanít figyelni arra, hogy mennyi mindenünk van. Olyan apróságra is rámutathat, amelyek mellett elmegyünk, mert annyira természetesnek vesszük jelenlétüket. A legjobb, hogyha azt, amiért hálásak vagyunk, le is jegyezzük. Türelemre, tudatosságra és önismeretre tanít a mindennapi hálánk lejegyzése.

Sziporkázó képzelet

A legtöbben nem vagyunk nagy rajztehetségek, de ez nem jelenti azt, hogy rajzban ne tudnánk gondolatainkat, érzelmeinket kifejezni. Várakoznunk kell valahol? Egy kis rajzolás segíthet elütni az időt. Ha van egy napló a táskánkban, akkor pedig bármikor kifejezhetjük rajzban magunkat.

 

Motiváló idézetek

Hallottunk, olvastunk valami inspirálót? Még szép, hogy bekerülhet a noteszbe. Bármikor fellapozzuk azt, erőt és motivációt jelenthet a nehezebb napokon is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)