Jump to content

Új barátság, amit az anyák kaphatnak

2021. 08. 10. 19:00

Bármennyire is vágyott állapot a szingli létből házassá, majd családossá válni, vannak tényezők amelyekkel egyáltalán nem számolunk, mert egyszerűen eszünkbe sem jut.

Egyszerűen nem tudunk mindenre felkészülni. Olyanra meg pláne nem, amit soha azelőtt nem tapasztaltunk. A gyermekvállalás egy egészen más életbe kalauzol minket. Megvan ennek is a szépsége mellett a nehézsége is. Nemcsak a test változásait kell elfogadni, de az életmód is óhatatlanul más lesz. Ezenkívül a hangulatunk, a napirendünk is mást mutat, mint azelőtt. Nemcsak a legszűkebb életünk alakul át, de a barátokkal való kapcsolattartás és a baráti társaság összetétele is. Lesznek, akik lemorzsolódnak rólunk, de olyan is akad, aki kitart mellettünk minden változás ellenére.

Még ha fájdalmas is lehet az, hogy személyek, barátnak hitt emberek kopnak ki az életünkből, azzal párhuzamosan újabb barátok tűnhetnek fel az életünkben. Akár a baráti körünkben is feltűnhet babát váró és együtt készülhetünk az anyaságra, ugyanakkor idegen személyekkel találkozhatunk egyre gyakrabban a védőnőnél, nőgyógyászaton, a babák születése után pedig a játszótereken, gyermekorvosnál, vagy csak egyszerűen séta közben. A kismamák közül pedig lehetnek szimpatikusak, kevésbé azok. Óhatatlanul is összeköt minket egy téma: a babák körüli események, legyen az szülés, babagondozás. Lesz, akivel szinte azonnal egy hullámhosszra hangolódunk és a későbbiekben is keresni fogjuk egymás társaságát.

Új barátság, jó szórakozás

Jól jön egy anyabarát, aki megért minket, hiszen hasonló és nagyon élményeket él át velünk együtt. Ha a kismamák egymásra tudnak hangolódni és olyan barátsággá alakul a kapcsolat, hogy egymást segítve, támogatva tudják megoldani ügyes-bajos dolgaikat, az sok frusztrációtól megszabadíthatja őket.

A barátságok mögött mindig van valami erő, amely a megtartáson dolgozik, vagy azon, hogy minél hamarabb véget érjen az. Sok édesanya a kisgyermekével az otthon és játszótér között ingadozik, mert mind időben, mind lehetőségeiben ennyit tartogat a hétköznapokban. A játszótér ugyan a gyerekek szórakozását szolgáló hely, azonban kellemes beszélgetések, ismerkedések, barátságok születésének helyszíne is lehet. Más édesanyákkal való kapcsolattartás sok plusz (olykor lehet frusztráló vagy ijesztő) információhoz is juttathat, amelyet se könyvben, se az interneten nem olvastunk.

A kismamák, anyukák nemcsak személyesen, hanem az internet segítsége által is csatlakozhatnak egymáshoz. A kimondottan kismamák által indított fórumok azt a célt szolgálják, hogy örömüket, bánatukat, kérdéseiket és válaszaikat megosszák egymással, ezáltal informálódhassanak. Az információcsere során pedig ugyanúgy barátságok alakulhatnak ki, amelyet akár a valóságra is kiterjeszthetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)