Jump to content

Mit tegyünk a boldogságért?

2017. 11. 04. 14:58

A boldogság egy olyan mentális állapot, melyet testünk és lelkünk belső egyensúlya, a kiegyensúlyozott emberi kapcsolataink, harmonikus életünk, családunk és a minket ért pozitív energiák tartanak életben. Ahhoz,hogy boldogok legyünk a környezet káros, negatív rezgéseit és a nem kívánatos embereket ki kell zárnunk, csak a jóra összpontosítsunk.

Zárjuk ki a stresszt!

A stressz életünk megrontója, azon túl, hogy lelkünkre negatívan hat, testünket is megbetegíti. Álmatlanságot, depressziót, szorongást, magas vérnyomást okoz. Ha nem tudjuk megszüntetni, orvosolni a problémát testünk egyensúlya megbomlik. Hatásos lehet,ha egy képzeletbeli „búrát” teszünk magunk köré és megpróbáljuk kizárni a zavaró tényezőket. Nagyon sok felesleges aggodalomtól, stresszforrástól kíméljük meg magunkat, ha nem veszünk mindent a lelkünkre.

Mozogj minden nap!

A testmozgás tökéletes antidepresszáns, tetünket és lelkünket is élénkíti. Felfrissít, regenerál, energiával tölt fel, a rendszeres testmozgás hatására alvásproblémáink megszűnnek, állóképességünk javul, beindul a szervezetünk endorfintermelődése, megváltozik a hozzáállásunk a dolgokhoz.

Légy jelen agyban is!

Akár hisz benne az ember, akár nem, a pozitív életszemlélet, és gondolatok igenis jó hatással vannak a lelkünkre. Mielőtt valamit elkönyvelnénk kudarcként próbáljunk nekifutni többször, tekintsünk a kihívásokra lehetőségként. Sokkal egyszerűbb az élet ha megpróbáljuk a dolgok pozitív oldalát nézni. Ebben segítségünkre lehetnek a különféle motivációs könyvek, és cd-k.

Szánj időt magadra!

Minden embernek szüksége van arra,hogy naponta legalább 15-20percet kettesben maradjon önmagával. Ez a néhány perc tökéletesen alkalmas a meditációra, ami nem csak gátolja az öregedést, de a belső harmóniát is egyensúlyban tartja. Zárjuk ki a zavaró negatív gondolatokat és összpontosítsunk saját magunkra, céljainkra, vágyainkra. Gondolatban képzeljük el,hogy amire vágyunk az valójában már a miénk.

Koncentrálj a jelenre!

Felesleges azon rágódni,hogy mi fog történni holnap, vagy a jövő évben. Az örökös félelem, aggódás megmérgezi a jelent, az előre tervezgetés (persze néha szükséges) miatt van,hogy lemaradunk 1-1 boldog pillanatról. Ha a jelenben részesei vagyunk valami jónak, ne gondoljunk előre arra,hogy mi lesz ha végetér. Mindig éljünk a mának, élvezzük és éljük meg a boldog pillanatokat.

Vedd magad körül pozitív emberekkel!

Ezt a lépést, talán nem is kell magyarázni, ha valakit örökösen negatív, gonosz, önző emberek vesznek körül, az egy idő után kedélyállapotunkra is negatívan hat. Nincs is rosszabb,mint olyan emberekkel társalogni, akik energiánkat és életkedvünket is letörik, akik a világra úgy tekintenek,mintha egy élhetetlen hely lenne.

Regenerálódj a nap végén!

A nap végén érdemes átgondolni mi volt a nap azon része,ami pozitív energiákkal töltött fel,amiért érdemes volt felkelni. Ezeket fel is jegyezhetjük,hogy rosszabb napokon ebből merítsünk energiát. Mielőtt lefeküdnénk engedjük el a problémákat, hallgassunk relaxációs zenét, vegyünk egy kád forró fürdőt, gyújtsunk illatgyertyát és pihentessük testünk-lelkünk.

Minden nap légy hálás!

Fontos,hogy minden napért legyünk hálásak! A karma törvénye szerint, ha jót cselekszünk, jót is kapunk vissza. Ha valaki ad valamit, ami által szellemileg, lelkileg többek leszünk, feltöltődünk, amiből energiát meríthetünk minden esetben köszönjük meg, legyünk hálásak a tudásért, a tanításért, a szeretetért, a boldogságért, az egészségért, az életünkért.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)