Jump to content

Borús a kedved? Gyakorold a hálát!

2014. 09. 03. 09:56

Ne szégyelld, időnként mindannyiunkon úrrá lesznek a kellemetlen érzések. Viszont nem kell hagynod, hogy az egód elszakítson téged a harmónia állapotától, és a jóérzéseidtől.


Csatlakozz a Lelki élet magazinhoz a Facebook-on is, kattints  ide!

Bizony megesik olykor, hogy az ember hagyja magát beleragadni a kellemetlen érzésekbe, és egyre mélyebbre süllyed bennük. Járj túl az egód eszén azáltal, hogy csakazértis a jó dolgokra koncentrálsz!

Ha borús a kedved, idézz fel magadban olyan dolgokat, amik örömet okoznak, amikért hálás lehetsz. A cikk olvasásának pillanatában is biztosan eszedbe jut pár dolog. Ne gondolj nagy dolgokra, apró életfűszerek ezek, de feldobhatják a napodat.

Örülhetsz a napsütésnek, a reggel elkortyolt kávénak, egy jó beszélgetésnek a barátokkal, de hálára adhat okot egy finom gyümölcs evése, vagy a kellemes munkakörülményeid. A reggeli újság, hírek elolvasása, egy bók a kedvesedtől, egy vidám mosoly a gyermekedtől, egyszóval a sor végtelen. Te mivel folytatnád a sort? Adj hálát értük most!

„Amikor arra helyezzük a figyelmünket, ami már most itt van ebben a pillanatban, és örömet okoz, akkor a tér és az idő kitágul, és megmutatja magát mindaz, amiért hálásak lehetünk.”

(Forrás: Arató Mónika: Lélekcsemegék / Fotó:doctorzwier.com)