Jump to content

A Zöld Szemű Ördög

2014. 08. 12. 17:56

Voltál már féltékeny? Tapasztaltad már, hogy ilyenkor szinte köd lepi el az agyad? Ebben a cikkben a féltékenység réméről lesz szó.

A féltékenység voltaképp azt jelenti, hogy félted a másikat. Azon morfondírozol, hogy vajon a másik Veled marad-e, elég jó vagy-e neki, biztos annyira szeret-e, mint ahogy azt mondja, és vajon mindig igazat mond-e?

A féltékenységben Te vagy a domináns fél. A féltékenység érzése mögött egy rejtett kisajátítás van, hiszen arra koncentrálsz, hogy Neked legyen jó, és nem arra, hogy kettőtöknek.

A féltékenység alapja az önbizalomhiány, és az önzésből fakad. (Hol voltál? Kivel találkoztál?) Egyfajta erőszakos szeretet, hiszen szeretve akarod érezni magad. A féltékeny emberek sokszor magába az érzésbe, a másikról alkotott illúzióba, vagy saját magukba szerelmesek.

Ha nőként vagy féltékeny, a férfi nem fogja tudni benned tisztelni az erőt, és ez fordítva is érvényes. Ne vájkálj a másik dolgaiban, mert ez nem a bizalom jele! A spontán bizalom sokszor a felesleges gyanakvás miatt szűnik meg.

A féltékenység sok energiát emészt fel, és egy olyan negatív érzéshullám, ami könnyen leterít bárkit, aki enged neki. Aki féltékeny ráadásul nem mer kötődni, nem éli meg az érzéseit, és kisajátítja a másikat.

Ha féltékeny vagy, valójában saját magadra nem tudsz felnézni, benned van a probléma érzelmi szempontból. Már azzal is sokat teszel, ha elismered, hogy a féltékenységed oka saját magad vagy, s így nem a másikban fogod keresni a megoldást e gyötrő érzés megszüntetésére. Ne feledd, nincs egészséges féltékenység, ezért még ma kezdj el azon dolgozni, hogy jobban meg tudj bízni a párodban!

(Forrás:lelkielet.hu/Fotó:sheknows.com)