Jump to content

Nevetésterápia

2014. 08. 10. 17:16

A nevetés fontos. A nevetés gyógyít. A szakértők azt mondják, hogy a nevetés javít az egészségeden, a kedved is jó lesz tőle. Nevetni jó és igazán nem nehéz, mindössze csak 17 izom szükséges hozzá!

Neked is szükséged van a nevetés által felszabadított „jó érzés hormonra”, a dopaminra. A dopamin serkenti az immunrendszert, és segít rendben tartani a glükóz szintet. Nevetéskor kitágulnak az érfalaid, véralvadást, és gyulladást csökkentő anyagokat felszabadítva. A nevetés amolyan belső kocogás, hiszen közben megnő a vérnyomásod, és a pulzusszámod, és megfeszülnek az izmaid. Minél boldogabb vagy, annál kisebb a szervezetedben lévő kortizol szint aránya, így kevesebb az esélyed a cukorbetegség, és a szívbetegség kialakulására. Remek feszültségoldó.

Tudatosan figyelj rá napközben, hogy ne légy túl komoly, élvezd az életet, és találd meg az élet dolgaiban rejlő humort. Természetesen a humornak, a nevetésnek is megvan az ideje, csakúgy, mint a szomorúságnak. Nem a problémáidon kell nevetni, hanem annak ellenére. Vidámabb hozzáállással az életed döcögősebb időszakait, akadályait is könnyebben tudod átvészelni.

„Örülj, légy mértékletes, és pihenj nagyot,

Mindezzel az orvos orrára csapod az ajtót.”

(Henry Wadsworth Longfellow)

(Forrás:lelkielet.hu/ Fotó:hovestressbusters.co.uk)