Jump to content

Méltósággal megöregedni

2014. 08. 08. 08:49

A plasztikai sebészet is lehet megoldás, de mi inkább néhány öregedést megelőző tippet szeretnénk megosztani Veled.

Az öregedésről az oxigén-anyagcsere melléktermékei, vagyis a szabad gyökök tehetők felelőssé. A szabadgyököket azok a vitaminok és enzimek semlegesítik, amik az emberi testben megtalálhatóak. A környezetszennyezés, a stressz, az alkoholfogyasztás, és a dohányzás azonban fokozza a szabadgyökaktivitást. Szükséged van hát C-és E-vitaminokra, béta-karotinra, és szelénre, hogy a szervezeted boldoguljon a gonosz oxidációs elemekkel. C-vitamin források: paprika, paradicsom, citrusfélék, bogyósok, burgonya. E-vitamin lelőhelyek: zöldleveles zöldségek, búzacsíra, csonthéjasok. Szelént pedig például a halakban, a spárgában, és a brazil dióban találsz.

A dohányzás hamar kiszárítja a fiatalság kútját, hiszen akcióba indítja a szabadgyököket, ezáltal megfosztja a tested a vitaminoktól. A legjobb, amit tehetsz, hogy leszoksz róla. Az alkohol terheli a májadat, jobb, ha leszoksz róla. A háztartási vegyszereket, és egyéb vegyi anyagokat, amikkel szembesülsz, váltsd le természetes alternatívákra. Amennyire csak lehet, próbáld meg elkerülni a környezetszennyezést.

Ahhoz, hogy ne légy merev mozgású idős ember, mozogj rendszeresen, végezz nyújtógyakorlatokat, jógázz, súlyzózz is kicsit, és sétálj sokat. Már napi fél óra séta segít megőrizni csontjaid állagát. Szedhetsz halolajat, és különböző csonterősítőket, például MSM-et, és glükozamint.

Őrizd meg a gondolkodásod rugalmasságát is. Az első ráncokat hidratálással tudod megelőzni, naponta sokszor kortyolj keveset valamilyen egészséges nedűből. Persze a legjobb választás a tiszta víz.

(Fotó:vakilhousing.com)