Jump to content

Mi a siker titka?

2014. 08. 06. 10:29

Az akaratnak, és a pozitív gondolatoknak, e két egymást kölcsönösen kiegészítő dolognak nagy jelentősége van a siker kérdését tekintve.

A pozitív gondolatnak is van csírája. Nem terem magától, vetni kell. Az elmédben él, és fejlődik. Abból a szempontból, hogy mennyire vagy sikeres, fontos, hogy milyen a pszichikai beállítottságod. Ha pozitív gondolataid vannak egy dologgal kapcsolatban, az befolyásolja a viselkedésed, a viselkedésed pedig visszahat a gondolatra. Ha eredményes akarsz lenni, foglalkozz minél többet a győzelem gondolatával. Éld bele magad a győző természetbe! Tény viszont, hogy olykor a kudarc ennek ellenére is elkerülhetetlen. Viszont ebben az esetben is a hozzáállásod miatt már egy olyan erő birtokában vagy, ami ilyenkor is segít újrakezdeni.

A pozitív gondolkodás egy eszköz, mellyel meg kell tanulnod bánni. Hasznos szerszám, de kemény sebeket is lehet vele ejteni, gondoljunk csak a kényurakra, és azokra, akik másokon uralkodnak. Gondoljunk a bosszúvágyra. Ugyan sikerülhet meggazdagodnod nem becsületes úton is, és úgymond sikeres leszel, de hogy boldog is? Biztosan nem.

Ne aggodalmaskodj, adj mindenért hálát, és pozitív gondolataidat használd jó célra! Láss át az akadályok, és a problémák felett! „A pozitív állásfoglalás egy azok közül az apróságok közül, melyek a győzőket elválasztják a legyőzöttektől.„ (A.L. Williams)

(Fotó:pehub.com)