Jump to content

Te kit tisztelsz?

2014. 08. 05. 15:15

Azt hiszed, hogy a tisztelet csak a sokat megélt, az élet egy magasabb szintjén lévő embereknek adatik meg? Kit tisztelnél jobban: egy orvostanhallgatót, vagy egy sebészt? Tényleg ennyit számít, hogy mennyit teszünk le az asztalra? Kinek jár a tisztelet?

A főnökét általában jobban tiszteli az ember, mert ez a szokás. A munkatársaknak viszont nem jár megkülönböztetett tisztelet, hiszen rangsorban nincsenek feljebb, mint mi. Általában úgy vagyunk vele, hogy elvárjuk másoktól a felénk mutatott tiszteletet, de mi már szűkmarkúak vagyunk ebben a tekintetben. Mindenki arra vágyik, hogy elfogadják, elismerjék, és az a fals nézet alakult ki, hogy kisebbek leszünk attól, ha egy hozzánk hasonló beosztású, korú, tudású embert tisztelünk. Ezért hát óvatosak vagyunk. Túlságosan is.

Szeretnéd, ha észrevennének az emberek, és önmagadért értékeljenek, szeressenek? Akkor hagyj fel a mérceállítással! Rangtól függetlenül add meg mindenkinek a tiszteletet, ismerd el őket. Az ember óhatatlanul kedveli azt az embert, aki úgy látja őt, ahogyan ő saját magát, sőt, egy szinttel még feljebb is emeli. Adj, és kapsz. Valódi tiszteletért valódi tisztelet jár.

(Fotó:pouted.com)