Jump to content

Az elégedettség receptje

2014. 08. 03. 21:22

Az optimisták szerint az élet jó, a pesszimisták szerint rossz. Az életre valahol mind a két állítás igaz.

Fogadd el a fenti igazságot, és elégedett leszel. A sikeres emberek akkor is cselekszenek, ha épp rossz idő járja. Mindig arra törekszenek, hogy a helyes dolgokat cselekedjék, és nem foglalkoznak vele, hogy érzik magukat. A jutalmuk általában az, hogy egyszer csak elkezdik jól érezni magukat a bőrükben.

A sikertelen emberek azok, akik folyamatosan csak halogatnak. Akkor szeretik elkezdeni a cselekvést, amikor már jól érzik magukat. Így sokszor meg sem tesznek dolgokat, mert az érzés nem akar eljönni.

Lehet, hogy nincs hozzá kedved, mégis tedd meg a helyes dolgokat, és elégedett leszel. Ne törődj azzal, hogyan érzel, vagy, hogy mások mit mondanak!

„Rájöttem a titokra, hogy miután megmásztam egy magas hegyet, megláttam, hogy még több megmászni való hegy vár rám. Egy pillanatra megpihentem, hogy megnézzem a körülöttem lévő gyönyörű látképet, és visszatekintsek arra, honnan jöttem. Ám csak egy pillanatig pihenhettem, mert a szabadsággal kötelezettség jár, és nem időzhettem sokáig, mert hosszú utam még nem ért véget.” Nelson Mandela

(Forrás: UCB Hungary: Mai ige / Fotó: www.narconferencelive.com)