Jump to content

7 módszer arra az esetre, ha a gyermeked hisztibe kezd!

2015. 07. 27. 19:21

A hiszti, már csak hiszti. Fontos, hogy legyenek praktikák, amikhez vészhelyzet esetében nyúlhatsz. Kipróbálod őket?

  1. Mondd neki azt, hogy nem üvölt elég hangosan, még nem hallja mindenki. Mondd el neki, hogy nyugodtan csapkodhatja a fenekét a földhöz, nem fog semmi történni. Ha látja, hogy a hiszti hatástalan, kb. két perc alatt átmegy majd rajta.
  2. Ha már elég idős, magyarázd el neki szépen a helyzetet. Ne foglalkozz a körülötted lévő emberekkel, csak Te vagy, és a Gyermeked. Ezután hagyd figyelmen kívül a hisztit. Ha nincs kinek szóljon, abba fog maradni. Mindvégig maradj nyugodt!
  3. Tereld el a figyelmét! Ugráljatok, tapsoljatok, bokszoljatok párnát, vezessétek le az indulatokat!
  4. Mielőtt bementek együtt egy üzletbe, beszéld meg vele, mit fogtok venni, és hogy azon kívül mást nem. Kínálj fel neki alternatívát, hogy legközelebb mit fog kapni, és váltsd is be az ígéreted.
  5. Öleld meg! Extrovertált gyermekeknél nagyon hatásos módszer. Eleinte tiltakozni fog, de súgd a fülébe, hogy szereted, hamarosan megnyugszik majd.
  6. Nem lehet, hogy csak fáradt? Amilyen hamar csak lehet fektesd le aludni, vagy menjetek el egy ingerszegényebb helyre, hiszen a legtöbb gyerek vendégségben, plázákban egy idő után a sok inger hatására nagyon nyűgös lesz.
  7. Büntisarok helyett nyugisarok! Plüssökkel, meséskönyvekkel, fotellel, egy hely, ahol le lehet nyugodni.

(Forrás:lelkielet.hu, Fotó:Toddler_Blond_And_Blue_Eyes_Boy_Child_With_Various_Facial_Expres_by_Serge_Bertasius_Photography)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!