Jump to content

A suttogó titkai

2015. 06. 19. 18:37

Tracy Hogg gyereklátogató, „suttogó” szerint az újszülöttnek kell a családhoz igazodnia, s nem fordítva. Azért hívják suttogónak, mert segít másoknak is megérteni a babák nyelvét. Szemezgettünk a tanácsaiból. Lássuk, szerinte hogyan lehet kiegyensúlyozott a családi élet.

Tisztelet

Tiszteld a gyermeket! Bánj úgy vele, mintha felnőtt lenne. Magyarázd el neki akár egy peluscsere előtt is, hogy mi fog történni, s tudasd vele mindig, hogy mire számítson.

Temperamentum

Fontos, hogy milyen a gyermek vérmérséklete, hiszen ez nem változik, s eszerint kell őt nevelni. Minden gyerek másképp reagál az egyes helyzetekre, s jó tudni, hogy ez miért van. Négy féle típusú besorolás van: kisangyal, mimóza, talpraesett, és morcos.

Idő

Fontos, hogy a szülő társa legyen a gyermeknek, legyen idő, amikor csak rá figyel, ne beszéljen el a feje fölött, engedje érvényesülni, de ne engedje át neki az irányítást.

Mielőtt cselekszel

Állj meg egy percre, mielőtt cselekszel! Nézd meg, mi az, ami valójában történik. Így jobban megtanulod a baba nyelvét, s ő is ki tudja alakítani azt.

(Forrás: Tracy Hogg: A suttogó titkai, Fotó:freedigitalphotos.net, Mother_Nature_Means_Rural_Kid_And_Mom_by_Stuart_Miles, libri.hu, bookline.hu)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!