Jump to content

7 tipp, hogyan tölts a gyermekeddel minőségi időt! 2. rész

2015. 06. 04. 17:43

A gyermek fejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy mindennap tölts vele minőségi időt. Játssz vele, szervezz programokat, beszélgessetek, s így biztos lehetsz benne, hogy feltöltöd a szeretet-tankját. Nevelj boldog, kiegyensúlyozott gyermeket!

1. Közös házimunka, közös öröm
A gyerekek egyszerűen szeretnek hasznosak lenni, és így játszva tanulhatnak.
Igaz, hogy a munka így 2-3-szor lassabban fog menni, de a 2-4 évesek olyan lelkesedéssel fordulnak a házimunka irányába, hogy lehetetlen nekik nemet mondani. Ne utasítsd el azért sem, mert így akár örökre elveheted a kedvét attól, hogy segítsen, pedig később szükséged lehet rá. Lassan fogtok haladni, de a gyerek boldog lesz, sőt, még együtt is vagytok! Próbálj meg egy kis játékot is belecsempészni, hogy még emlékezetesebbek legyenek az együtt „átdolgozott” percek.


2. Dínom-dánom együtt
Naponta legalább egyszer legyen ez a közös program. De legalábbis amilyen gyakran csak lehetséges. Ha együtt étkezik a család, a gyermek megtanulja, hogyan illik viselkedni az asztalnál, és még beszélgetni is tudtok. Az étvágy is jobb ilyenkor. Kapcsolhatsz egy halk háttérzenét, de a tévét, a mobilt inkább iktasd ki.


3. Legyen esti szertartásotok!
A lefekvés előtti egy óra nagyon fontos az éjszaka nyugalma szempontjából. Ez lehet a fürdés utáni mese, diafilm vetítés, bármi, ami nektek jó. Ha mesélsz, sződd bele az esetleges problémáját is, s kínálj rá megoldást. De mesélhetsz neki kiskori történeteket is, de az is jó, ha megosztjátok egymással (igen, Te is mondd el), kivel mi történt aznap. A lényeg, hogy lefekvés előtt megerősítsd benne a jó érzéseket. Megbeszélhetitek azt is, milyen jó dolgok fognak Veletek történni másnap.
Neked milyen praktikáid vannak a gyermekkel együtt öltött minőségi idő megszervezésére?

(Forrás:family.com / Fotó:healthnews. com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!