Jump to content

Az acai bogyó gyógyító ereje

2017. 04. 19. 19:00

A bogyó, az amazónai esőerdő acai pálmájának gyümölcse, mely ránézésre és ízében egyaránt az áfonyához és a szőlőhöz hasonlítható. Észak-Brazíliában gyümölcsét már évtizedek óta fogyasztják gyógyító hatása miatt.

Apró csodabogyó

Az acai bogyóban tízszer annyi antioxidáns található mint a szőlőben, valamint kétszer annyi, mint amennyi az áfonyában. Ez az apró gyümölcs az egyik, legnagyobb tápértékkel és ásványi anyaggal rendelkező gyümölcs szerte a világon. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, növényi rostot, nyomelemeket, melyek hozzájárulnak az emésztési rendszer normál működéséhez, erősítik az immunrendszert, lassítják az öregedési folyamatokat.

Megóvja az egészségünket...

Magas E-vitamin tartalma csökkenti az esélyét a rákos megbetegedések kialakulásának. Omega zsírsav tartalma elsőegíti az idegrendszer megfelelő működését, regenerálja az izomszöveteket, fenntartja a normál koleszterin szintet. Ezen felül az acai bogyónak baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatása is van. Antocianin tartalma miatt, elősegíti a káros UV sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezést. Az antioxidáns „tulajdonságát” fogyasztás után is megtartja.

Michigani Egyetem korábbi kutatása szerint ,az antocianinok 50%-kal javíthatják az inzulin termelést, így a bogyó gyógyír lehet a cukorbetegek számára is. Gazdag növényi fehérjében, ami a szervezetünkben könnyebben lebontató és szállítható, mint az állati fehérje, valamint szénhidrátokban is, ezáltal energiával tölti fel szervezetünket.

Az „Amazonas viagrája”

Brazíliában az „Amazonas viagrájának” is nevezik. Az ottani népesség nagy része évek óta fogyasztja a gyümölcsöt ital formájában szexuális vágy és a teljesítőképesség növelése céljából. Az acai bogyóban található egy teobromin nevű stimunláns ,amelynek hangulatjavító hatása van. Továbbá vizelethajtó, értágító is egyaránt. Elősegíti a levegő útját a tüdőben, ezáltal segíti az oxigénellátást növelvén az állóképességet.

Fogyasztható szív és keringési problémák esetén is. A gyümölcs súlycsökkentő hatással is rendelkezik. Méreganyag bevitele nélkül képes szervezetünk feleslegesen felhallmozott zsírjait lebontani.Csökkentheti az olyan neurológiai betegségek kialakulását, mint a Parkinson és az Alzheimer-kór.

Felhasználása...

Készülhet belőle juice, joghurt, wellness ital, energiaital, édesség, táplálékkiegészítő tabletta.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: flickr.com, wikimedia.org)