Jump to content

Gyomorkímélő ételek a húsvéti eszem-iszom után!

2017. 04. 16. 18:00

Húsvétkor könnyedén előfordulhat, hogy kicsit többet iszik az ember, mint amennyit a gyomra elbírna. Az alkohol, a sonka, a tojás és a számtalan finomság könnyen megülheti a gyomrunkat. Az alábbi ételek garantáltan helyreállítják gyomrunk egyensúlyát!

Zabot reggelire…

Kezdjük a reggelt egy kiadós müzlivel. A zab nem csak egészséges, de vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, ami energiabombaként hat szervezetünkre. Megtalálható benne a szervezet számára szükséges vas, magnézium, kalcium és B-vitamin. Az alkohol hatására felhalmozódott savat könnyedén semlegesíti a szervezetben, fokozatosan növeli a vércukorszintet, ezáltal visszaadja a szervezetünk energiáját is. Mindemellett magas élelmi rost tartalma segíti a méreganyagok kiürülését a bélből, enyhíti a telítettség okozta kellemetlen gyomorégést, puffadást és a reflux tüneteit.

 

Natúr joghurt gyümölcsdarabokkal…

A gyümölcsök vitaminban gazdagok, kiváló energiaforrások, rengeteg a szervezet számára fontos ásványi anyagot és rostot tartalmaznak. A joghurtban található élőflórának köszönhetően, könnyedén helyreáll a gyomor és a bélrendszer egyensúlya nehéz ételek és alkoholfogyasztást követően. Mindemellett nem csak az emésztésünkre van jó hatással, de immunrendszerünket is erősíti.

Borsmenta a gyomor nyugalmáért…

A borsmenta nyugtatóan hat a felkavarodott, megterhelt gyomorra. Gyulladáscsökkentő és hűsítő hatása jótékonyan hat a gyomorra, elhárítja az emésztőrendszer zavarát. Enyhít a puffadáson és a kellemetlen teltségérzeten. A borsmenta olaj, vagy tea mind kiváló emésztési zavarok kezelésére. Megszünteti a másnaposság és a gyomorrontás következtében jelentkező kellemetlen hasmenést és hasi görcsöket.

Egy kis különlegesség az asztalra…

A batáta, más néven édesburgonya, a legtáplálóbb zöldségeink egyike. Bár még kevésbé elterjedt a konyhákban, de az üzletek polcain már majdnem mindenhol fellelhető. Íze a sütőtökhöz hasonlítható, előnye gyorsabban megfő, mint a hagyományos burgonya. A batáta kiváló választás a másnapos gyomornak, vitaminban gazdag, elősegíti a méreganyagok kiválasztását és segíti az emésztést.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép:pixabay.com)