Jump to content

Nyílj ki, mint egy virág. Így télvíz idején is

2023. 12. 17. 19:00

A szerelem vagy kialakul vagy nem, de egy biztos, sem siettetni, sem erőltetni nem lehet.

Talán már a saját bőrödön is tapasztaltad, hogy bár nagyon akartál egy jól működő kapcsolatot, az azért nem sikerült, mert akár túlságosan feladhattad az álmaidat, önmagadat, csak hogy végre legyen melletted valaki. Idővel azonban elfárad az ember és rájön, hogy elveszíti önmagát. Az ilyen kapcsolatnál még az egyedüllét is sokkal jobb.

A szerelemre nincs garancia, de néhány egyszerű lépés segíthet abban, hogy vonzóbbnak tűnj és növeld az esélyeidet egy párkapcsolat kialakítására.

 

Ismerd meg magadat

Az önismeret az első lépés a mások felé való vonzalmad növelésében. Először magadat kell szeretned és elfogadnod ahhoz, hogy más is szerethessen és te is valósnak éld azt meg. Ismerd fel és fogadd el az erősségeidet, gyengeségeidet, érdeklődési körödet és értékrendedet.

Magabiztosan

Az önbizalom vonzóvá tesz. Ápold a pozitív önképet és higgy magadban. Ne félj kifejezni magad és vállalj kockázatokat, de ne vidd ezt sem túlzásba, mert az viszont elvadíthat bárkit a közeledből.

Fejleszd a kommunikációs készségeidet

A hatékony kommunikáció kulcsfontosságú a kapcsolatokban, az ismerkedés folyamatában is. Tanuld meg kifejezni az érzéseidet, figyelj oda másokra, és érdeklődj az ő élményeik iránt.

Keress neked való hobbit, sportot, tevékenységet

Menj el olyan helyekre vagy vegyél részt olyan eseményeken, ahol azok az emberek vannak, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek.

Legyél türelmes

A szerelmet nem lehet siettetni. Legyél türelmes önmagadhoz is és hagyj időt az érzelmek kialakulására.

Ügyelj a megjelenésedre

Bár a külső nem minden, mégis egy idegen arra figyelhet fel első körben. De nemcsak emiatt érdemes odafigyelni a megjelenésedre. Te is jobban érzed magad, hogy mások megdicsérnek.

 

Ne játszd meg magad

Legyél őszinte és valóságos. Ha felveszel egy megjátszott stílust és másnak azt mutatod, akkor megvan annak az esélye, hogy egyszer kibukjon a valódi éned. Nos, az pedig vagy jobb, vagy sem, de nem érdemes kockáztatni. És különben is, kit csapsz be igazán?

Ismerkedj

Vegyél részt társasági eseményeken, csatlakozz közösségi csoportokhoz vagy szervezetekhez, és ismerkedj meg új emberekkel.

Nyílj ki

Nyitott szívvel és elmével lépj a világba, az emberek közé. Sosem lehet, hogy kivel és mikor találkozol.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)