Jump to content

Célok, és akadályok

2015. 04. 16. 11:31

Ha nagy célokat tűzöl ki magad elé, elkerülhetetlen, hogy találkozz nehézségekkel. Akármit csinálsz, jönnek az akadályok. A legtöbben ilyenkor foggal-körömmel küzdeni kezdenek. Te tudod, mikor kell bedobni a törülközőt?

A kudarchoz vezető körülményeket akkor tudod legyőzni, ha előre számolsz velük. A célhoz vezető út rögös.

„Tudnunk kell, mitől szabaduljunk meg.

Tudnunk kell, mihez érdemes ragaszkodnunk.

És végül: képesnek kell meghoznunk a helyes döntést.”

Fontos, hogy a legjobb akarj lenni! A magyarázat egyszerű: A mai világban nincs idő kísérletezgetésre, mindenki a listák első helyezettjeit tünteti ki a figyelmével. A csúcson kevesen férnek el, de a hiány mindig érdeklődést szül. A listák elején lévők sokkalta nagyobb sikerrel büszkélkedhetnek, mint az utánuk kullogók. S miért? Azért, mert ők nem adták fel a holtponton. A világ változó fogalom, milliónyi mikropiacokból áll, ezekben kell a legjobbnak lenni. A legjobb szubjektív fogalom. Az emberek általában kevesebbel is beérik, mint amire képesek. Ne ugord át életed nehéz kérdéseit! Bárki lehet a legjobb, ha igyekszik!

A reménytelen helyzetekről azonban le kell mondani, és a siker titka sem mindig a kitartás. Jó időben, jó helyeken kell feladni a célokat. Ez a stratégiai feladás.

Következő cikkünkben a cél felé vezető úton feladásra késztető helyzeteket vesszük sorra! Ezek: holtpont, zsákutca, és sziklaszirt.

(Forrás: Seth Godin: A holtponton ne add fel! /Fotó: www.flickr.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!