Jump to content

Van-e ideje az anyaságnak?

2015. 04. 11. 16:31

Lépten-nyomon kérdezgetik Tőled, mikor lesz már utód? De Téged foglalkoztat-e az anyaság gondolata? Honnan tudod, ha elérkezett a gyermekvállalás ideje?

Egy gyermek érkezésére lehetetlen felkészülni. S hogy miért? Azért, mert nem tudsz semmit arról, milyen élmény lesz vele az élet, mekkora felelősség terheli majd a vállad, s milyen változások állnak majd be az életedben.

Jó hír, hogy ahogyan a gyermek nő, a szülők is változnak vele együtt, mintegy hozzánőnek a feladathoz. Kölcsönösen nevelik egymást, együtt változnak.

Most talán még csak gondolkodsz azon, vállalj-e gyermeket, kész vagy-e rá, de ha esetleg terhes leszel, és szülsz egy babát, már nem ugyanaz a nő leszel, mint most.

Születendő babád sok örömöt, fájdalmat, meglepetést, bánatot, izgalmat fog hozni az életedbe. Hatalmas vállalkozás. Ha mégis kihagyod ezt az élményt az életedből, az is egy bátor döntés. A döntés szabad, mindenkinek máshogy a jó.

Viszont ha kényszerből, kelletlenül vállalod a kis jövevényt, nem értékeled, nem örülsz neki, értéktelennek fogja magát érezni, szégyenben fog élni. Ha tehernek érzed, és úgy gondolod, lekorlátoz majd, s nem tudnál boldog lenni, az neki sem jó. Ezt sem akarhatod.

A gyermekvállalás kötelesség, de privilégium is. Ha szeretnél gyermeket, életed legjobb döntése lesz, erőt, és tartást, szeretetet, kreativitást ad majd. Jegyezd meg: a gyermekvállaláshoz nincs tökéletes helyzet, csak tökéletes szándék!

(Fotó:themominmemd.com, Forrás:lelkielet.hu)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!