Jump to content

Ilyen az X generáció!

2015. 03. 31. 13:04

Egy egészséges szervezetben, munkahelyen minden korosztály képviselteti magát. Lássuk, mi köze van mindehhez az X, Y, Z betűknek!

A szeniorok (1920-1945 között születettek) tagjai még írásban való kommunikációhoz szoktak. Ők már nyugdíjasok.

A baby boom, azaz a népességrobbanás (1946-1964) tagjai elég korán megismerkedtek a telefon használatával, de még az írógépet is közelről ismerték. A személyi számítógép is megjelent az életükben.

Erősségeik: Ők azok, akik igazán keményen megdolgoztak mindenért.

Szívósak, kitartóan, alázattal dolgoznak. Lojálisak a vállalathoz, érzelmileg kötődnek a munkájukhoz.

Nehézségeik: Számukra komoly kihívást jelent a technika útvesztőiben való eligazodás. Megviseli őket, hogy tudásuk nagy része elavult, és nem mindig szeretnek segítséget kérni fiatalabb kollégáiktól.

Az X generáció (1965-1981) már megismerkedett az e-maillel. Késő 30-as, 40-es éveik elején járnak, többségük magasan iskolázott, nyelveket beszél, és magabiztosan használja a technikai vívmányokat. Sok jó szakember található ebben a generációban.

Ők képviselik a középutat, a tradíciók, és a hierarchia világából érkeztek, de az új kihívásokra is nyitottak. Igazi túlélők, farkastörvényeken nevelkedtek. Hiányolják a stabilitást, és fontos számukra az egzisztenciális biztonság, valamint a státusz.

Következő cikkünk az Y generációt jellemzi majd!

(Forrás: forbes.com / Fotó:wfn360.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!