Jump to content

Lelki törvények - 4. Elvárás

2015. 03. 26. 18:28

Az ember azt várná, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy akarja, s olyan eredményeket érjen el, amilyeneket akar. Pedig ez nem így van.

Az igazság az, hogy az történik, amit vársz. Ha bízol abban, hogy jó dolgok történnek majd Veled, jó dolgok is fognak történni. Kellemetlen eseményre számítasz? Meg fog Veled történni.

Vedd fel a sikerorientált, győztes magatartást, és bízz abban, hogy jó dolgok történnek Veled. Az esetek zömében meg is fognak történni, és győzni fogsz bizonyos helyzetekben. Épp aszerint, ahogy elvárod.

Az elvárások akkor is működnek, ha hamis információkra alapozod őket? Igen!

Az elvárásoknak hatalmas szerepük van. Egyrészt hatottak ránk szüleink elvárásai. Attól függően, hogy hogyan neveltek, egész életedben arra fogsz törekedni, hogy az ő elvárásaiknak megfelelően, vagy épp azzal ellentétesen élj. Vagy legalábbis másképp. Azok az emberek, akiket a szüleik elítéltek, és folyton kritizáltak, egész életükben visszafogottak lehetnek. Téged bátorítottak a szüleid, vagy épp ellenkezőleg? Hogyan hat ez a jelenlegi életedre?

A munkaadók elvárásaival is találkozunk nap, mint nap. Nincs esélyed nagy teljesítményre, ha a főnököd agyonkritizál, s ha nem bízik a képességeidben. A munka is akkor megy a legjobban, ha pozitív elvárásokkal van kikövezve a menete.

Végül írnunk kell a saját elvárásaidról. Mindig a legjobbat várd önmagadtól! Hidd minden egyes nap, hogy csodálatos dolog fog Veled történni!

(Forrás:Lynda Dohlan: A siker titkai / Fotó: mhgideon.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!