Jump to content

Tedd meg ezt a 7 lépést a mentális egészségedért!

2015. 03. 19. 19:20

Fontos számodra a belső békéd, és a jó hangulatod? Ha megfogadod az alábbiakat, kiegyensúlyozottabb lehetsz!

  1. Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Persze ez alól kivételt képez, ha valami olyasmiről van szó, amit másnap sokkal hatékonyabban tudsz elvégezni, de feleslegesen ne húzd, halaszd a dolgokat. Amellett, hogy az adott feladat magától nem oldódik meg, még görcsös is leszel miatta!
  2. Sportolj, mozogj, kényeztesd a lelked! Még a depresszió enyhe tüneteit is tudod kezelni mozgással. Javíts a hangulatodon!
  3. Húzd ki magad! A testtartás igenis befolyásolja a pillanatnyi hangulatot. Ne nézd a földet, húzd ki magad, ne adózz a rossz hangulatnak! Légy jókedvűbb!
  4. Éld meg a pillanatokat, ne fotózz folyton! Tudtad, hogyha folyton kattogtatsz, ugyan megörökíted a pillanatot, de Te magad is inkább csak képekről fogsz rá emlékezni? Az elméd nem ugyanúgy dolgozza fel ezeket az élményeket.
  5. Légy lazább, ne görcsölj rá a problémamegoldásra! Engedd el egy kicsit a problémát, így később kreatívabb ötletek juthatnak az eszedbe. A másik megoldás, ha nézőpontot váltasz, és kívülállóként szemléled a problémát. Szakadj ki a gondolkodási keretrendszeredből!
  6. Ne hagyd, hogy rád telepedjenek! Ha épp vacsorázol, az e-mail megválaszolása várhat! Kapcsold ki a chatet, ha épp dolgozol! Különítsd el a magánéleted a munkától, és bizonyos helyzetekben tanulj meg nemet mondani!
  7. Ne multitasking-olj! Egyszerre több dologgal szoktál foglalkozni? Tudtad, hogy így nehezebb kiszűrni az irreleváns információkat, hátráltatod a kreativitásodat, és állandó stresszben tart? Ráadásul hibát hiba után követsz el. Egyszerre csak egy dologra figyelj!

(Forrás:wellness.de /Fotó:goodthinkinc.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!