Jump to content

Te hogy reagálsz a kudarcra?

2014. 08. 22. 14:00

Igaz a mondás, hogy a legjobban úgy tudsz valakit megismerni, ha megfigyeled a viselkedését kudarc idején.

Te hogyan reagálsz az élet kihívásaira? Ne aggódj, nem Te vagy az egyetlen, aki időnként padlóra kerül. De milyen hamar állsz talpra? Ez számít igazán. Ha kudarc ér, ne nyalogasd sokáig a sebeidet, ne engedd, hogy Rád telepedjen a kudarc sötét fellege, elvéve az életörömöd, és az erőd az újrakezdésre.

A kudarcok soha nem egyformák. Ha balsiker ér, vizsgáld meg a kellemetlen hírt hozó eseményt, és tedd mérlegre. Mennyire fontos a dolgok összességéhez képest? Ha a helyén kezeled a kudarcod, elveszed az erejét, és nem fogja aláásni az önbecsülésed.

A kudarc néha jól jön, mert megtanítja, hogy mi az igazán fontos az életben. Olykor jókor állít meg egy szakadék felé vezető úton, vagy csak lelassít, és megelőzi, hogy teljesen felőröld magad az élet taposómalmában. Akik túl büszkék, nehezen birkóznak meg a kudarccal, hiszen ahhoz, hogy fel lehessen dolgozni, és meg lehessen látni benne a tanítást, az intést, kell némi alázat, porba hullás, majd egyenes gerinccel való felemelkedés.

„Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie! Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!” Antoine de Saint-Exupéry

Forrás: lelkielet.hu / Fotó: elitedaily.com, czczcz.hubpages.com