Jump to content

Tudod, mi az emberek legkedvesebb témája?

2014. 08. 02. 14:43

Nem teketóriázunk a válasszal: az emberek kedvenc témája, tehát mindenki kedvenc témája nem más, mint saját maga!

Az emberek felettébb érdeklődővé válnak, és el lesznek ragadtatva, ha róluk beszélgetünk. Jó színben fogunk feltűnni a szemükben. Ilyen az emberi természet, és így lehet a legjobban megismerni valakit. Használd gyakran a „te” szót, és felejtsd el az”én”, „enyém” szavakat. Sokkal megnyerőbb leszel mások szemében, ha nem folyton csak magadról beszélsz, hanem érdeklődsz is a másik iránt. Sok gyakorlást igényel, de meglásd, a hatás mindenért kárpótolni fog.

Az is jó megoldás, ha az embert magát beszéltetjük önmagáról. Minden más téma csak ezután a téma után kullog a kedvenc témák sorában. Irányítsd úgy a beszélgetést, hogy a másikra tereld vele a szót. Kérdezz bátran a másikról, kérd ki a véleményét, beszéltesd az élményeiről, tapasztalatairól, gondolatairól.

Legtöbbször azért nem tudsz hatást gyakorolni másokra, mert csak önmagadról beszélsz, a másikkal mit sem törődve. A beszélgetés során a te témáid, a te megjegyzéseid kerülnek előtérbe, és nem törődsz azzal, hogy a hallgatóid ehhez mit szólnak.

Ha beszélgetsz valakivel, beszélj róla, és beszéltesd önmagáról, s így érdekes beszélgetőpartnerré fogsz válni!

(Forrás: Les Giblin: Hogyan bánjunk az emberekkel / Fotó:www.positiveproductive.com )