Jump to content

ÁLMAINK IRÁNYÍTÁSA

2014. 07. 01. 16:07

Álmodni azért szeretünk, mert olyan izgalmas élményeket élhetünk át, melyet esetleg éberségünk során nem. Kimerjük mondani azt amit gondolunk, ugyanúgy tudunk rajongani, izgulni és sírni. Mindezt úgy tesszük, hogy reggel felébredünk, és nincsenek következmények.

Ám mindenki találkozott már olyannal, hogy egy-egy álom örökre nyomot hagy bennünk, és szeretnénk újra átélni. Erre lehetőség is nyílik, csak egy kis gyakorlás kell. A tudatos álom olyan állapot, amikor álmodunk, de az események sorozatáról mi döntünk. Mind ezalatt annak is tudatában vagyunk, hogy ez nem a valóság, mégis, az érzelmeket valósnak éljük meg, az érzékek szuperérzékenyek lesznek. Átélhetjük a szomorúságot, a boldogságot, a szerelmet és az elhagyást; mindezt álmainkban, saját gondolatainkkal, összezárva magunkkal. Tudatosan álmodni hamar megtanulunk, akár 1-2 nap is elegendő, erre különböző technikák léteznek.

Ezen állapot nem csak élményszerzésre használható, hanem remekül megismerhetjük saját magunkat, az elképzelt világokon és szereplőiken keresztül. Átélhetjük a régmúlt eseményeit, sebeket téphetünk fel, de ez mind hozzásegít minket ahhoz, hogy lelkünk megújuljon és fejlődjön.

(Fotó:youqueen.com)