Jump to content

A testi egészség alapja a lelki egészség

2014. 03. 11. 14:20

Január elején mindannyian nagy tervekkel állunk a jövő elé, ám ahogy az első néhány hét munka megterhelései letörik a kezdeti lelkesedést, gyakran  sutba dobjuk a lefogyásról, az életmódváltásról, vagy éppen az ideális állás megtalálásáról szőtt terveinket. Újrakezdeni és tenni a változásért azonban soha nincs késő, s ehhez talán a tavasz első napsugarai keltette optimista időszak remek alkalmat is kínál. Ahelyett azonban, hogy folyton a következő hétfőt várja a fogyókúra elkezdéséhez, vagy egy új állás megpályázásához, inkább vágjon bele minél hamarabb!

A testi és lelki egészség együttesen valósítható meg, s mindkettő hatással van a másikra! Bizonyára tapasztalta már, hogy ha pszichés gondokkal küzd, az fizikális tünetekben is megmutatkozik. Ne halogassa hát rossz szokásainak elhagyását, hiszen időből van talán a legkevesebb!

Nem kell nagy dolgokra gondolni, a változáshoz, s ezzel együtt a testi és a lelki egészség megvalósításához elegendő, ha azokat a mindennapi káros szenvedélyeit leteszi, melyek megnehezítették életét. Hagyja abba a dohányzást, igyon kevesebbet, táplálkozzon rendszeresen és egészségesen, és a testmozgásról se feledkezzen meg!

A változás mindig az apró dolgokkal kezdődik, ám kitartással olyan eredmények érhetőek el, melyekről most még talán csak álmodik. Ne adja fel, ha nem tapasztalja azonnal a változásokat, a testi és lelki egészség megéri, hogy Önmaga folyamatos legyőzésével tegyen érte!

Minden betegség mögött egy lelki ok húzódik. Idővel rá kell ébrednünk arra, hogy magunkat csak magunk tudjuk meggyógyítani. Ha egy-egy dologban megváltoztatjuk a hozzáállásunkat, akkor erre a testünk is – a nekünk kívánt módon - fog reagálni.

Fotó: freedigitalphotos.net

lelkielet.hu/fpi.hu