Jump to content

Így csökkentheted a rákos megbetegedés kialakulásának esélyét! II.

2017. 04. 23. 11:00

Így óvd meg szervezeted!

Figyelj oda a kilókra!

A jelentős súlyfelesleg táptalaja lehet a rákos megbetegedéseknek, különösen a mellrák kockázatát növeli. Éppen ezért fontos odafigyelni, hogy ne vigyük túlzásba a magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztását. Valamint mozogjunk, sportoljunk és ha kell diétázzunk. (Ne kínozzuk magunkat koplalással, inkább változtassunk az étkezési szokásainkon.)

Óvatosan a vörös húsokkal!

Kutatások szerint, aki napi szinten fogyaszt vörös húst (marha, birka, kacsa, liba) annál akár 40%-kal is megnőhet a bélrák kialakulásának esélye. Kutatások szerint, a különféle kémiai eljárások, amelyeken a feldolgozott hústermékek átesnek, nagyobb veszélyt jelentenek az egészségünkre, mint azt gondolnánk.

Az ételek elkészítési eljárása is káros lehet…

Az ételek olajos sütése, grillezése közben rákkeltő anyagok keletkeznek a húsokban, a kerti grillsütő esetén a faszén, a gyújtófolyadék szintén egészségtelen anyagokkal itatja át a húst, a fasznére csöpögő, zsír, olaj felélénkíti a szén füstjét, ami beleivódik a húsokba, ez szintén ártalmas lehet az egészségünkre. Éppen ezért célszerűbb a grillre inkább zöldséget és halakat tenni.

Ezeket fogyaszd, ha egészséges szeretnél maradni!

Bizonyos ételek a bennük található magas vitamin, ásványi anyagnak köszönhetően segítenek megőrizni egészségünket, javítják immunrendszerünk védekező képességét, és segítenek a rákos megbetegedések kialakulási kockázatának csökkentésében. Ilyen zöldségek a paradicsom, a spenót, a brokkoli, fejeskáposzta, kelkáposzta. Ezek a zöldségek olyan növényi hormonokat tartalmaznak melyek csökkentik a tüdő-, mell-, gyomor-, és bőrrák kialakulásának kockázatát.

Gyümölcsök közül a vörös-, kékáfonya, eper, szeder, ribizli, málna (bogyós gyümölcsök) magas antioxidáns tartalmuknak köszönhetően, kémiai reakcióba lépnek a sejtekkel, mely során helyreállítják a károsodott sejtfalat. A fűszerek közül, a kurkuma kiváló választás egészségünk megőrzése érdekében, ugyanis ez az illatos, sárga, intenzív ízű fűszer segít megakadályozni a daganatos sejtek elburjánzását.

 

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)