Jump to content

Pénzügyi tanácsok a Bibliában?! 2.rész

2015. 11. 20. 08:55

Mindannyian különböző dolgok miatt aggódunk; azt a félelmet, ami egész életünket uralja, így nevezik: „alapvető félelem”. Néha kordában tudjunk tartani. Máskor átveszi az uralmat, felemészt. Rávesz, hogy olyan dolgokat tegyünk, amire egyáltalán nem vagyunk büszkék. Ron Blue, keresztyén pénzügyi tanácsadó elmondja, hogy évekig a félelem csapdájában volt, félt, hogy nem lesz elég pénze, vagy elveszíti azt, amije van. A körülötte élő emberek erről nem tudtak, de neki minden döntését és cselekedetét ez irányította.

Ma bestsellereket ír, és sokaknak ad pénzügyi tanácsot. Ahhoz azonban, hogy ide eljusson, szembe kellett néznie alapvető félelmével, és el kellett határoznia, hogy jobban bízik Istenben, mint saját magában. Neked is ezt kell tenned.

Szerinte a Biblia ezt üzeni, már, ami a pénzügyeket illeti:

Tedd változatossá a portfoliódat!
„Adj részt hétnek vagy nyolcnak is; mert nem tudod, micso­da veszedelem következik a földre.” Prédikátor könyve 11:2
Amikor 2500 évvel ezel
őtt a Prédikátor könyve íródott, az embereknek akkor is szükségük volt arra, hogy több lábon álljanak. Blue nemcsak többféle értékpapír és részvény birtoklására gondol, hanem eszközökre is: alaptőke, részvények, kötvények és például ingatlanvagyon, kinek-kinek a szükségeitől függően. A kitűzött cél nem zárja ki a hibázás lehetőségét, de a többféle befektetés több esélyt ad a sikerre.

Ne kockáztass többet, mint amennyit biztosan megengedhetsz!
„Van gonosz nyavalya, amelyet láttam a nap alatt: az urának veszedelmére tartott gazdagság.” Prédikátor könyve 5:13
Ha valami túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az is. Senki nem tudja, hogy a tőzsdepiac milyen irányt vesz, mondja Blue. „A nyereség nem garantált, de ha mégis annak veszed, akkor valószínűleg többet kockáztatsz, mint amennyit kellene” – írja a szerz
ő a Manage Your Money (Irányítsd a pénzedet) című nagy sikerű könyvében, amelyben azt is leírja, hogy bármilyen befektetés előtt célszerű a hitelkártya, folyószámla és fogyasztási hiteleket visszafizetni, mert ezzel 20-40 százalék közötti kamatot lehet megtakarítani, ami a legjövedelmezőbb döntés lehet.

Forrás: Yahoo Finance Breakout, Fotó:pixabay.com, Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!