Jump to content

Bemutatás karácsonykor? Miért ne!

2021. 12. 18. 19:00

Talán elcsépelt és unalmasnak tűnő, hogy az újdonsült párunkat éppen karácsonykor mutassuk be a családunk tagjainak, ugyanakkor mégis remek alkalom.

Az, hogy bemutatjuk új párunkat a családunknak legalább akkora dolog, mint először kimondani: szeretlek. Bőven van benne izgalom, hiszen kiszámíthatatlan, hogy ki hogyan reagál a másikra. Természetesen reménykedünk abban, hogy a lehető legjobban sül el minden. Ahhoz, hogy ez valósuljon meg, érdemes szem előtt tartani néhány szempontot.

 

Kommunikáció segítése

A nagy találkozást bármikorra időzítjük, az nemcsak számunkra izgalmas, hanem az ismeretlen felek számára is. Vegyük tudomásul azt, hogy párunk is ideges és a legjobb oldalát szeretné megmutatni. Egy kapcsolatban ugyanis létfontosságú, hogy a szüleink, a családunk elfogadja a párunkat és fordítva is nagyon fontos ez. A szüleink és a testvéreink azok, akik a legjobban ismernek minket és a véleményük is meghatározó számunkra, nem csoda, ha izgalommal teli egy ilyen bemutatkozás. Nekünk az a dolgunk, hogy ezt a helyzetet kezeljük lazán. Ne keltsünk feszültséget a párunkban és segítsük a gördülékeny kommunikációt az újonnan megismertetett emberekkel.

Bevezetés az ismeretlenbe

Mielőtt bedobnánk a párunkat a mély vízbe, érdemes mesélni a családunkról. Vegyük sorra a családtagokat, így egy képet kap az összetételről. Meséljünk néhány történetet, persze nem kell minden titkos részletet ismertetni, azonban ezekkel segíteni lehet, hogy az ismerkedés könnyebben menjen, valamint megtalálja szerelmünk a hangot a családdal. Ugyanezt érdemes megtenni a családdal is, azaz meséljünk a párunkról. Mindkét oldalról érdemes felhívni arra a figyelmet, hogy melyek azok a témák, amelyek kényesek és érdemes elkerülni azokat.

 

Bizalom, hogy minden a legjobban fog menni

A kapcsolat felvállalásának egyik lépcsőfoka, ha bemutatjuk családunknak, barátunknak a szerelmünket. Ez egy bizalmi döntés, amely egy előrelépést jelent. Nemcsak a párunkat tiszteljük meg ezzel a bizalommal, hanem a család számára is érzékeltetjük, hogy az, akit most megismernek, fontos személy az életünkben. Bízni kell abban, hogy kölcsönös tisztelettel lesznek egymás iránt. Habár idő szükséges ahhoz, hogy igazán megismerjék egymást, mégis a jó kezdet biztató lehet a további viszony kialakulásában. Ennek a bizalomnak mindkét rész felől működnie szükséges ahhoz, hogy zavartalanul és boldogan tudjon fejlődni a kapcsolat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pexels)