Jump to content

4 jel, hogy még nem tetted túl magad az exeden!

2016. 11. 21. 11:00

A szakítás fájdalmas dolog, különösen, ha az egyik fél még ugyanúgy érez a másik iránt, mint a kapcsolatuk elején. A nőkre jellemző, hogy nehezebben tudják lezárni kapcsolataikat, és több időbe telik nekik feldolgozni a szakítást, mint a férfiaknak.

 

Ha az alábbiak rád is jellemzőek, bizonyára még nem tetted túl magad az exeden.

Az újrakezdés soha nem egyszerű, hiszen volt egy közös világotok, megismertétek egymást, szerelmesen szerettétek egymást, kiismertétek és megszoktátok egymás rigolyáit. Az ember szakítás után, nem is szeretné elképzelni (főleg, ha részéről még vannak érzelmek), hogy mást engedjen az életébe. Ha gyakran emlegeted volt párod, vagy igyekszel olyan helyzeteket teremteni, hogy szóba kerüljön, minden bizonyára nem tetted még túl magad rajta. Ezzel szemben barátaidnak, családodnak teljes meggyőződéssel állítod, hogy már elmúlt részedről is az érzelem. Ha valakire sokat gondolunk, gyakran emlegetjük, minden bizonnyal még helye van a szívünkben.

A közösségi oldalaknak köszönhetően, az emberek életének egy része, amolyan „nyílt titok”. Hiszen a feltöltött képek, leírt gondolatok alapján sejthetjük és látjuk, hogy mit csinál és mit érez a másik. Szakítás után, a felek két dolgot tesznek, vagy letiltják egymást , (hogy véletlenül se tudják nézegetni, kivel mi történik) vagy épp ellenkezőleg folyamatosan ellenőrzik a másikat. Ez férfiakra és nőkre is egyaránt jellemző. A frissen szakítottak, vagy még szerelmes emberek hajlamosak célzó szándékkal képeket, idézeteket, gondolatokat megosztani. Ezzel szeretnének üzenni az exeknek, hogy még gondolnak rájuk. Ha folyamatosan nézegeted volt párod adatlapját, esetleg rejtetten címzel neki képeket, idézeteket, minden bizonnyal még szereted.

Egy hosszabb kapcsolatot lezárni soha nem egyszerű. Ha még kötődsz expárodhoz, akkor hajlamos lehetsz úgy randevúzni a továbbiakban, hogy hozzá hasonlót keresel. Minden ember más, pont ettől szép az élet. Ha folyamatosan a volt párod hasonmását keresed, az a lelkedet is megviseli, a régi sebeket is feltépi, és hosszú távon nem célravezető. Lehet,hogy még nincs itt az ideje a randiknak, ne erőltess semmit. Bátran ismerkedj, de ne egyből életed párját, vagy volt párod „pótlékát” keresd. Kapcsolódj ki, szórakozz, ismerkedj, barátkozz. És ne akard görcsösen betölteni az űrt a szívedben.

Az egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy megrekedtél a múltbéli kapcsolatodban, ha a közös képeket, emlékeket, minden nap többször is megnézegeted. A szép pillanatok felidézése később mosolyt csalhat az arcodra, most viszont napról-napra hidegzuhanyként érhet, ugyanis a hiánya ezek hatására egyre elviselhetetlenebbé válik.

Fontos, hogy engedd el, ha már végleg lezártátok, akkor nézz előre és ne a múltba kapaszkodj. Ugyanolyan , soha senkivel nem lehet, de ez nem jelenti azt, hogy ha az igazit sodorja eléd a sor, nem lesz majd jobb. Előre nem tudhatod. Lelked egyensúlya és harmóniája miatt hinned kell, hogy a mostani kapcsolatod vége, valami újnak a kezdete. Próbálj pozitívan tekinteni a jövődre, és ne siettesd a párválasztás. A szakítás utáni időszak tökéletes arra, hogy rendbe szedd gondolataidat, feltöltődj, több időt szentelj önmagadra.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)