Jump to content

Küzdj a házasságodért! (3. rész)

2015. 12. 05. 10:53

Clara Null számol be a következőkről: „A vasárnapi iskolai csoportommal a Tízparancsolatot tanultuk. Amikor a »Ne paráználkodj!« parancsolathoz értünk, azon töprengtem, hogyan magyarázzam el ezt a gyerekeknek. Egy hétéves kislány jelentkezett, majd megkérdezte, mit jelent az elkötelezettség? Valóban, ez a lényeg, mert ha az elkötelezettség helyett az ösztöneidre hagyatkozva élsz, azt megszenvedi a házasságod.” Az elkötelezettség szót legjobban a házassági fogadalommal lehet jellemezni. Emlékszel még rá?

„Fogadod-e az itt megjelent nőt (vagy férfit) törvényes feleségedül (vagy férjedül), hogy együtt élj vele az Istentől rendelt szent házasságban… kitartasz-e mellette jó sorban és rossz sorban, egészségben és betegségben, és mindenki másról lemondva hozzá hűséges leszel?” Erre mondtál igent Isten előtt!

Egy nagy hotel hatalmas hirdetést függesztett ki ezzel a felirattal: „Legközelebb legyen a mi vendégünk a szeretőjével!” Ez nem túl vicces, ha belegondolsz a következményekbe! Egy ismert pszichiáter mondta: „Sok száz házaspár volt már a páciensem, de még soha nem találkoztam boldog házasságtörővel.” Az eredmény mindig ugyanaz: szégyen, félelem, veszteség, magány és depresszió. Ha saját becsületed ellen vétkezel, akkor nehéz lesz jól érezni magad a bőrödben.

Ne engedd, hogy félrevezessenek a hírességek, akik egyik ágyból a másikba ugranak. A boldog házasság titka nem az, hogy megtalálod a megfelelő társat, hanem az, hogy te válsz megfelelő társsá. A Biblia arra tanít, hogy törődnünk kell házastársunk lelki, érzelmi, anyagi és szexuális szükségeivel. Kezdjétek hát el megbeszélni ezeket a dolgokat! Ha nehezen tudtok beszélni róla, kérjetek segítséget – a házasságotok megéri, hogy küzdjetek érte!