Jump to content

Küzdj a házasságodért! (2.rész)

2015. 12. 04. 18:54

A legtöbb házasság az anyagiak miatt megy tönkre. Egy kedves kis történet szerint egy templomi esküvőn körbevitték a perselyt. Amikor az egyik vendég tiltakozott, a perselyező így szólt: „Megértem, hogy így érez, de a menyasszony apjának szüksége van a pénzre.” Komolyra fordítva a szót, manapság a válások első számú oka a pénz. Ez érdekes, mert napjainkban sokkal gazdagabbak vagyunk, mint a történelem során bármikor. Akkor mi a probléma?

Dióhéjban: az életmódunk.

Minél többünk van, annál többet akarunk, és készek vagyunk érte még adósságba is verni magunkat.A jó időkben ez a felfogás működik is, de az utóbbi években többször is gazdasági hanyatlást éltünk át.

Például akik vettek egy lakást négymillióért, és azt tervezték, hogy majd egy-két éven belül eladják nyolcmillióért, végül mindenüket elvesztették, mert az ingatlanpiac összeomlott. Gondolj csak bele, milyen feszültséget szül ez egy házasságban! Az erősek átvészelik, a gyengék nem. Most újra meg kellett tanulnunk egy már-már elfeledett szót: mértékletesség. Azt jelenti, hogy csak annyit költünk, amennyit valóban megengedhetünk magunknak.

A Biblia azt mondja: „Drága kincs és olaj van a bölcs hajlékában, az ostoba ember pedig eltékozolja azt” (Példabeszédek 21:20).A pénzügyi tanácsadók azt javasolják, hogy legyen legalább fél évi megélhetésre elegendő vésztartalékunk.

A boldog házasság titka nem az, hogy elköltünk mindent, hanem, hogy félreteszünk, és időt fordítunk arra, hogy élvezzük, amink van.

(Fotó:pixabay.com, Forrás:BobGass, MaiIge)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!