Jump to content

Önző szex-avagy a szexuális perverzió

2014. 08. 21. 11:30

Az önző szexnek az egyén saját szexuális élvezete a legfőbb célja. Mai kultúránk része az, hogy az ember önző módon gondolkodjon a szexualitásról.

Az emberek egy részének gondolatai többnyire ’övön alul’ mozognak. Ha egy nő nem vonzó külsejű, nehezebben talál állást, és többnyire barátokat is. Társadalmunk ijesztő mértékben ragaszkodik a tetszetős a külsőhöz. Az embereket szexuális vonzóerejük alapján értékelik, s eközben az embert magát észre sem veszik.

Az önző szexre többnyire az jellemző, hogy a férjnek joga van a felesége testére. Bármikor közösülésre kényszerítheti akár. De ha a feleség a szexszel zsarolja férjét, például ha valamilyen tárgyat meg akar kapni, ő is rossz vágányra lépett.

Ha valaki tartósan a szexualitás önző formáját gyakorolja, egyhamar elfásul, s számára a dolog elveszíti a varázsát. Új ingerekre van szüksége, amit ilyen-olyan forrásból pótol. Azt a férfit, aki feleségét önmaga kielégítésére használja, felesége hamarosan nem fogja lázba hozni. Olyan ingereket kezd el keresni, amelyektől nagyobb szexuális izgalmat remélhet. Ekkor vásárol pornóújságot, vagy csak egyszerűen leül az internet elé, és pár kattintás után szexfilmek ezrei közül válogathat kedvére. Szexuális izgalmát természetesen levezeti.

Egy idő után már ezek sem hatnak, s ki van kövezve az út: előbb még csak live-sex-chat, majd házasságon kívüli kapcsolatok, végül eljut a prostituáltakig. Az ösztönök kiélése nagyon súlyos esetben perverzióba torkollik, szexuálisan eltompult emberek végső kétségbeesése ez. A szexuális perverziók világa elképzelhetetlenül változatos és undorító, és számtalan ember a foglya. Valakit például csak a félelem képes szexuális izgalomba hozni, valakit a trágár beszéd, a korbácsolás, vagy az állatokkal való közösülés. Az önző szex másik következménye a frigiditás és az impotencia, és gyakoribb jelenség, mint gondolnánk.

Az önző szexnek néha ’csak’ szexmánia a következménye. Az orgazmust hajszolva az ember függő lesz a szexuális késztetéstől, és a szervezet naponként akár többször is jelzi, hogy szüksége van a szexuális feszültség levezetésére. Az illető mohón hajszolja az élvezetet, és ezzel rabszolgává válik.

Az első lépés a szabadulás útján a probléma felismerése, majd döntés amellett, hogy első helyen a házastárs boldogsága áll, az iránta érzett szeretet kifejezése. Ahhoz, hogy ez az elhatározás átléphessen a gyakorlatba, folyamatos önkontroll és kitartás szükséges. Az interneten blokkolni kell azokat a bizonyos oldalakat, törölni a kölcsönzői tagságokat, megszakítani a házasságon kívüli kapcsolatokat. Ha egy jó barátnak beszélünk a problémánkról, segíthet felismerni a lehetséges megoldásokat. Egy szexuálterepauta, vagy egy pszichológus felkeresése, vagy akár egy ebbéli témájú önsegítő könyv is sokat segíthet.

Forrás:lelkielet.hu / Fotó: elitedaily.com, www.peoplespharmacy.com