Jump to content

Kapcsolatkiértékelő

2014. 08. 18. 19:46

A közös ágy és asztal még nem garantálja az összhangot, ezért amellett, hogy megtaláld a megfelelő személyt, az is fontos, hogy Te magad a megfelelő személlyé válj.

Boldog házasságra vágysz? Nézzünk most meg 8 területet, amit ha megvizsgálsz a házasságodban, rájössz, hogy az milyen állapotban van.

1. Kedvtelések

Fontos, hogy legyenek dolgok, amiket ugyanúgy élveztek, és amelyeket nem, azt is megfelelően tudd tolerálni. Lásd a focimeccset néző férj melletti haragos feleség esetét.

2. Értékek

Az alapvető dolgokban fontos, hogy egyetértés legyen köztetek. Melyek ezek? Az intimitás, az anyagiak, a nevelés, a célok, a házastárs szüleivel, és az Istennel való kapcsolat.

3. Elérhetőség

Érzelmi oldalról is értsétek meg egymást! Egy nagyon hallgatag, és egy bőbeszédű ember kapcsolata ritkán él meg hosszú időtartamot.

4. Szeretet

A szeretet törődik a másik véleményével, figyel az aggodalmaira, nem emlegeti fel társa hibáit és kudarcait, értékeli partnerét, kedves, és jóságos vele.

5. Megértés

Mivel két különböző ember vagytok, ezért erre nagyon is szükségetek lesz.

6. Értékelés

Ne várd, hogy kitalálja, mennyire értékeled őt, inkább oszd meg vele is, hogy mennyire nagyszerűnek tartod!

7. Vérmérséklet

Jó, ha egyezik. A víz típusú személyiség kioltja a tüzet, ezért a házastársad sem lehet személyiségileg a szöges ellentéted.

8. Környezet

Milyen szociális és lelki környezetből érkeztél a kapcsolatba? Fontos, hogy ennél a pontnál is több hasonlóság legyen, mint különbség.

Forrás: lelkielet.hu / Fotó: www.paulmichaels.co.nz, www.themalaysiantimes.com