Jump to content

Hogyan kezdjük az együtt járást és a randizást

2014. 06. 27. 18:19

A járás és a randizás igazán érdekes része lehet az életünknek. Ám ugyanígy lehet összezavaró is, főleg ha ez az egész új dolog számunkra. Egyszer csak megismerünk valakit, akit kedvelünk, és aki szintén kedvel minket. De meg kell tanulni, hogy mitől is lesz egy kapcsolat egészséges és biztonságos.

Nincs olyan életkor, amelyet a legideálisabbnak lehet tekinteni egy kapcsolat kezdetéhez. Minden ember máskor áll készen egy kapcsolatra. Ugyanakkor minden családnak megvannak a saját szabályai a kapcsolatokra vonatkozóan. Emellett fontos, hogy amikor járni kezdünk valakivel, azt ne azért tegyük, mert mindenki más is csinálja, hanem mert ennyire érdekel valaki.

Egy egészséges párkapcsolatnak éppen úgy kell indulnia, mint egy egészséges barátságnak – sok kommunikációval, őszinteséggel és tisztelettel. Persze egy párkapcsolat során sokkal több lehetőségünk van arra, hogy fizikai módon is kimutassuk az érzelmeinket. Soha nem szabad azt éreznünk, hogy meg kell tennünk valamit, amit valójában nem szeretnénk. Ha pedig még mindig kényszerítenének rá, akkor a legjobb, ha gyorsan kilépünk ebből a kapcsolatból.

A kommunikáció, a bizalom és a tisztelet a kulcs egy egészséges kapcsolat kialakulásához. Az egészséges kapcsolatok során mindenképpen jól kell éreznünk magunkat, illetve biztonságban érezni magunkat a másikkal. Tudnunk kell, hogy mi esik jól és mi tesz boldoggá. Minél inkább szeretjük magunkat, annál inkább egyszerű lesz kialakítanunk egy egészséges kapcsolatot.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:lelkielet.hu/kamaszpanasz.hu