Jump to content

Óvd babát bőrét!

2017. 06. 30. 17:00

A babák bőre nagyon érzékeny, ezért nem árt ha felkészülünk, milyen természetes gyógymódokkal orvosolhatjuk a problémát, esetleges csípések, horzsolások, bőrpír, napégés esetén.

Horzsolás esetén...
A levendula antibakteriális hatása miatt segíti a horzsolások és a zúzódások gyógyulását, továbbá csökkenti a rovarcsípések fájdalmát. A legegyszerűbben úgy tudjuk kihasználni a hatását, ha a levendula illóolajat belecsepegtetjük a baba fürdővízébe. Fontos, hogy mindig terápiás minőségű illóolajat használjunk, ami valóban tartalmazza az értékes komponenseket.

A körömvirág a babák bőrével is kíméletes...
A körömvirág a benne található flavonoidok, illóolaj, nyálkaanyag, karotinoid és E-vitamin miatt egyedülállóan jól használható:
- Sebgyógyításra, mert hámosító hatása van
- Rovarcsípésekre és enyhébb napégésre, illetve, szoptatós anyukák mellbimbójára, mert gyulladáscsökkentő hatású is
- Újabban rákellenes kutatások is bizonyították már, hogy külsőleg a bőrrák gyógyításában segíthet.

A paradicsom nyugtató hatása...
A nyár nagy kedvence, a paradicsom több problémán is segít egyszerre. Külsőleg remekül kihasználható a nyugtató, tisztító hatása. Kössük a baba csípésének helyére, és fedjük le gézzel. Így kevésbé fog fájni neki, a csípés is kitisztul, a gyulladás pedig lelohad. Használhatjuk még napégés kezelésére, mivel a benne lévő likopin és E-vitamin hidratálja és regenerálja a bőrt. A legegyszerűbb megoldás, ha paradicsompakolást készítünk: fogunk egy paradicsomot és aprítógépben pépesítjük. Majd felkenjük a bőrre és gézzel stabilizáljuk. Ha a babánk ezt már nem viseli jól, akkor csak kenjük át a bőrét egy félbevágott paradicsommal.

Az örök klasszikus kamilla is remek választás!
Ki ne ismerné gyerekkorából a kamillát? Mindenkit nyüstölt az anyukája azzal, hogy igya meg a kamillateát és inhaláljon vele. Igaza volt! E gyógynövény tényleg remek hatású, és jól használható a babánál, mivel:
- gyulladáscsökkentő hatása miatt megnyugtatja a bőrt, például a pikkelysömör és az ekcéma gyulladt állapotában
- csökkenti a napozás miatti leégés, a rovarcsípések és a herpesz tüneteit
- Legegyszerűbben úgy tudjuk alkalmazni, ha kamillás borogatást rakunk az érintett bőrfelületre. Először 2 dl forró vízben áztassunk ki lefedve 1 evőkanálnyi kamillát 20 percig, majd a főzetet hűtsük le, és borogatásként használjuk.

(Forrás: lelkielet.hu, herbating.hu l Kép: pixabay.com)