Jump to content

Így fejleszd gyermeked lelki rugalmasságát! 2.

2015. 05. 21. 11:40

Az Amerikai Pszichológiai Társaság az Oxford Handbook of Poverty and Child Development című könyve leírja, hogy a szülő hogyan segíthet a szülő csemetéjének a lelki rugalmasság fejlesztésében.

Fontos az önkontroll és a problémamegoldó képesség!

Tanítsd meg jól kifejezni az érzelmeit, mutasd meg, te hogyan kezeled őket, és ne feledkezz meg a negatív érzelmekről sem. Tanítsd őt erre irányított játékkal! Problémamegoldó képességét is fejlesztheted a mindennapokban, vond be az ügyintézésbe, a főzésbe, kérj tanácsot, javasolj alternatív megoldásokat.

Fejleszd a kommunikációs képességét!

Beszélgess vele sokat mindenféléről, magadról, a világról, az életről, az ő élményeiről, gondolatairól, és egyre ügyesebben fog kommunikálni. Táncoljatok, énekeljetek, így egymásra hangolódhattok! A gazdag szókincs, a helyes nyelvhasználat pedig nem csak jó társas kapcsolatokhoz, hanem a tanulmányi sikerekhez is jól jön majd!

Vond be a közösségbe!

Ismerd a saját, és a gyermeked környezetét, és vegyetek részt sok aktivitásban közösen! Ezáltal erősíted a valahová való tartozás érzést benne, a biztonságtudatot. Könnyebben beilleszkedik a tágabb környezete életébe, s tart kapcsolatot a külvilággal. Látogassátok a parkokat, játszótereket, az óvodai, iskolai programokat. Szórakozva fog fejlődni!

Működj együtt az oktatási intézménnyel!

Fontos, hogy gyermek olyan oktatási intézményben tanuljon, ahol biztonságos környezetben van, értékelik, védik, odafigyelnek az érzéseire, szükségleteire, s tudását, képességeit is fejlesztik.

(Forrás: Oxford Handbook of Poverty and Child Development / Fotó:www.iamexpat.nl, bbst.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!