Zöld tea
Az egyik legnépszerűbb fogyókúrás tea, ugyanis a zöld tea kivonat gyorsítja a zsírégető folyamatokat. Japán kutatások igazolták, hogy míg a zöld tea kivonat 47%-kal, a rendszeres fizikai aktivitás, csak 24%-kal csökkentette a testtömeg növekedést, a magasabb zsírtartalmú étrend alkalmazása esetén. A mozgással kiegészített zöld tea fogyasztás, együttesen 88%-os zsírcsökkenést eredményezett.
Mire van szükségünk hozzá?
- 15 g zöld tea
- 2 liter víz
- 1 teáskanál citromfű
Hogyan fogyasszuk?
A vizet forraljuk fel, majd a forró vizet öntsük a teás citromfüves keverékre. Hagyjuk ázni kb. 3-4 percig, majd fogyasztás előtt szűrjük le a keveréket. Ízlés szerint 1-1 kanál mézzel ízesíthető.
Csalántea
A csalántea vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, alkalmas az immunrendszer erősítésére és vérképző hatása miatt, a betegségek utáni gyógyulást is elősegíti. Ezen kívül kiváló vízhajtó és méregtelenítő. Egyensúlyt teremet az anyagcsere folyamatokban és elősegíti a normál emésztést, ezzel fokozva a zsírégetést. A csalánteához a hatása fokozása érdekében, frissen reszelt gyömbért is adhatunk.
Mi kell hozzá?
- csalánlevél
- gyömbér
- 2liter forró víz
- méz
Hogyan fogyasszuk?
A megtisztított csalánleveleket forrázzuk le 2 liter forró vízzel, majd a hagyjuk ázni 10 percen keresztül. A gyömbért reszeljük le, adjunk hozzá egy kevés mézet, majd öntsük fel a csalánleveles szűrlettel. Az egészet hagyjuk állni néhány percig, utána fogyasztható.
Lapacho tea
Dél-Amerikában az, indiánok évszázadok óta használják, az akár 700 évig is élő Lapacho-fa kérgét. A fa vörösesbarna kérgét évente kétszer szedik le, lereszelik és teaként fogyasztják. A teát „gyógyszerként” alkalmazzák hasi panaszok,reuma, asztma és fertőző megbetegedések esetén. A lapacho elősegíti az emésztést, optimalizálja az anyagcserét. Nagymértékben tartalmaz vasat, szelént, kalciumot, mindemellett erősíti immunrendszerünket, fokozza a máj méregtelenítő folyamatát. A lapacho tea a fogyasztó hatás növelése érdekében ánizzsal is ízesíthető.
Mire lesz szükségünk?
- 2 nagy egészfahéj
- 20 g lapacho tea
- 2 ek. ánizsmag (el is hagyható)
- 2liter víz
Így készítsd el!
A fahéjat és az ánizsmagot törjük össze alaposan, majd a vízzel forraljuk fel, hagyjuk forrni egy percen át ,majd a leszűrt lével forrázunk le a lapacho teát. Öt percig hagyjuk állni, ezután fogyasztható.
Természetesen fontos megjegyezni, hogy ezek a teák a segítségünkre lehetnek, ha a nem kívánt súlyfeleslegtől meg akarunk szabadulni, de mindezek mellett, a hatékony fogyás érdekében, sportoljunk, figyeljünk oda táplálkozásunkra, és kerüljük a mesterséges színezékekben és ízfokozókban gazdag élelmiszerek fogyasztását.