Jump to content

Indulhat a belső nagytakarítás!

2024. 04. 07. 19:00

Általában húsvét előtt elvégzünk az otthonunkban egy nagytakarítást, azaz minden területet könyörtelenül ér a tisztítás, felfrissítés. Ha ez megvan, de magadért még nem tettél semmi, akkor ideje belefognod.

A tavasz annyira a megújulás időszaka, hogy minket is elkaphat a láz, hogy valamit kezdjünk magunkkal. Ha az újévi fogadalmad is a testedhez, az egészségedhez köthető volt, ám lényegi történés nem követte, akkor ideje most belefognod.

Az idő jó, egyre többet süt a nap, az óraátállításnak köszönhetően pedig már elég sokáig világos van. Ez pedig felvillanyozhat, amit érdemes kihasználni egy tisztítókúrára is. A szervezetünk számára is jót tehet egy méregtelenítés, hiszen az élelmiszerekkel bevitt és a testbe a külső környezetből bekerülő mérgező anyagokat érdemes kipucolni.

Egy tisztító kúra megadhatja az egész szervezetednek a felfrissülést. Hiába figyelsz oda magadra és vagy tudatos az élet minden területén, bizony így is érnek olyan hatások, amelyeket egyszerűen lehetetlen elkerülni. A városi rossz levegő, a feldolgozott élelmiszerek, mások cigarettafüstje és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mi mérgez. Ahhoz, hogy a tisztítás igazán hatásos legyen, szakértők segítségét is érdemes igénybe venned. A masszázzsal nemcsak a letapadásokat lazíthatja fel egy szakember, de a méregtelenítésben is segíthet.

Mozgás közben ugyan leizzadsz és talán nem a tisztítást érezed akkor, de valójában hozzájárul ahhoz, ugyanis felpörgeti az anyagcserét és a vérkeringést. Lehet az séta, kocogás vagy jóga. Egy a lényeg, hogy dolgoztasd meg a testedet.

A méregtelenítéshez természetesen nem akármi megfelelő. Mindenképp sok folyadékbevitelt jelent, hanem természetesen az étkezésedre is oda kell figyelni. Tisztítókúra idején mindez legyen minél több zöldség és gyümölcs. Így a rostban gazdag tápanyag kipucolja a bélcsatornádat, de a kiválasztószervek (máj, vese) is megköszönik ezt.

A zöldség és gyümölcs pedig akár le is folyhat a torkodon, ha úgy jobban esik. A turmix ugyanis már eleve pici darabkákban jut a testedbe és könnyebbé válhat a fontos anyagokhoz való hozzájutás is. Vízzel keverd azt és akkor a hidratáltság is megvalósul. A gyümölcsöket vegyítheted a zöldségekkel, bátran kísérletezz. Lehet, hogy annyira megtetszenek a kombinációk, hogy a méregtelenítés után is alkalmazni fogod.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)