Jump to content

Jó a gyömbér, csak az íze nem? Lopd bele az ételekbe!

2023. 09. 03. 19:00

Van egy növény, amely számos pozitívummal bír, azonban nagyon sokan nem kedvelik az ízét, ezért eszükbe sem jut a fogyasztása. Mégis arra igyekszünk rábeszélni, hogy fogyassz gyömbért te is!

Azt is megmondjuk, hogy miért lenne jó, ha csatlakoznál a gyömbérfogyasztókhoz!

  • Gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért a szervezetben fellépő gyulladásos betegségeket, ízületi gyulladást képes kezelni,
  • az emésztőrendszeri problémák gyógyításában is segíthet. Kiválóan alkalmas a hányás, a hányinger, a gyomorégés kezelésre,
  • kevesen gondolják, de a gyömbér természetes fájdalomcsillapítóként is alkalmazható. Nemcsak az ízületekben fellépő fájdalom ellen, de a fejfájás és a menstruációs görcs enyhítésében is szerepe lehet,
  • a cukorszint kordában tartásában is szerepe van, ha még nincs kialakult cukorbetegség, akkor a vércukorszint szabályozásában hatékonyan közreműködhet,
  • csökkenti a koleszterintszintet, a vérnyomást, mely közrejátszhat abban is, hogy minimalizálni tudjuk a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát,
  • a gyömbérben található antioxidánsoknak köszönhetően még a rákos sejtek kialakulása is megelőzhető.

 

Nos, azt már tudjuk, hogy milyen szuper növény a gyömbér, de attól még az ízét nem biztos, hogy megkedveljük. Éppen ezért úgy is fogyasztható ez a szuper növény, hogy nem érezzük az ízét, de kiélvezzük egészségügyi hatásait.

Fogyassz gyömbérteát, de ne áztasd túl sokáig, így jut is belőle a vízbe, de nem lesz túl erős. Mézzel, citrom levével elterelheted a figyelmedet a gyömbér ízéről.

Használd a gyömbért különböző ételekhez. Például zöldséglevesekhez kimondottan jó lehet. Szeld minél apróbbra a gyömbért és add az ételhez. A benne lévő antioxidánsokhoz hozzájuthatsz anélkül, hogy ízét bármennyire is éreznéd. Ugyanakkor pürékhez is adagolható. Gondold újra a húsételeket is. Amikor következőleg húst készítesz, adj hozzá apróra vágott gyömbért is, de ugyanúgy a zöldséges ételekhez is adagolhatsz belőle.

Ha szereted a zöldségeket, gyümölcsöket és az azokból készült smoothie-kat, akkor nyugodtan ízesítheted azt gyömbérrel is, mert a többi alapanyag íze elnyomja a gyömbérét. Használd más fűszerekkel együtt.

Fogyassz limonádét úgy, hogy reszelj hozzá egy kis gyömbért is. Nem muszáj sokat, hogy ne menjen el a kedved az itókától.

Lehet, hogy sosem gondoltál erre, de miért ne készíthetnél édességet is gyömbér felhasználásával? Nemcsak pikáns finomság kerülhet az asztalra, de még egészséges is. Kísérletezz és próbálkozz, hátha megízlik.

Bárhogy próbálkoztál, mégsem nyerte el a tetszésedet a gyömbér, azonban tisztában vagy vele, hogy mennyire jótékony lehetne a szervezetednek? Vásárold meg kapszula formájában. Így biztos nem fogod érezni az ízét, csak a hatását.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)