Jump to content

Ősszel is védd tested-lelked-egészséged!

2017. 11. 15. 14:56

Ahogy beköszöntöttek a hűvös és szürke őszi napok az ember kedve és hangulata is komorabbá válik. Szervezetünk energiaszintje pedig könnyebben csökken. Próbáljunk jobban odafigyelni egészségünkre, töltsünk több időt a friss levegőn és étkezzünk ilyenkor is egészségesen. A gyümölcs és zöldségfogyasztás csodákat művelhet testünkkel és egészségünkkel, a testmozgás és a séta pedig lelkünk egyensúlyát is segít helyrebillenteni.

Fontos az immunrendszer védelme!

A hideg beköszöntével szervezetünk könnyebben legyengülhet és fogékonyabbá válik a különféle kórokozók általi fertőzésekre. Ezért is fontos, hogy segítsük elő az immunerősítést. A rendszeres zöldség és gyümölcsfogyasztás, a vitaminok és különféle immunerősítő szerek fogyasztása mind segítségünkre lehet egészségünk megőrzése érdekében.

A bacilusok ellen a rendszeres testmozgás, illetve a szervezet méregtelenítését elősegítő és nem utolsó sorban, pihentető szaunázás is megoldás lehet. Figyeljünk oda a személyes higiéniára és ha tehetjük hordjunk magunkkal kézfertőtlenítőt és amilyen gyakran csak lehet, mossunk kezet. Ha tehetjük kerüljük azok társaságát, akik valamiféle fertőző betegségtől szenvednek, közösségben mindig legyen nálunk papírzsebkendő.Rendszeres szellőztetéssel is megvédhetjük szervezetünk egészségét.

Mit tehetünk még?

Szánjunk időt önmagunkra, a testi-lelki feltöltődésre. Relaxáljunk, meditáljunk, pihenjünk amennyit csak tudunk. Csináljunk olyan szabadidős tevékenységeket, melyek energiával és jókedvvel töltenek fel minket.  Minden pihentető és jókedvre derítő tevékenységnek gyógyító hatása van lelkünkre nézve. Erősíthetjük immunrendszerünket különféle gyógyteákkal, illetve mindig törekedjünk rá, hogy időben feküdjünk le aludni, ugyanis ha testünk kipihent energikusabbá, és élettel telibbé válunk, koncentrációképességünk és teljesítőképességünk pedig javulni fog.

 

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)