Jump to content

Íme a megoldás, a frusztráció és szorongás kezelésére

2017. 08. 22. 13:00

A tartós szorongás, frusztráció és stressz komolyabb egészségügyi problémák kialakulásához is vezethet. Létezik egy megoldás, melyet bármikor, bárhol végezhetünk, ha úgy érezzük, elhatalmasodna rajtunk a stressz vagy a pánik érzése. Ez pedig nem más, mint egy alig  ötperces ujjmasszázs.

Mire jó?

Ezzel a masszázstípussal öt perc alatt elmulasztható a testünket nyugtalanító érzés, csak a megfelelő technikát kell elsajátítanunk hozzá. A masszázs már ősidők óta, az egyik leghatékonyabb egészségmegőrzési és relaxációs módszer. Számtalan testi és lelki problémára gyógyír, különféle típusai segíti a gyógyulást, megelőzik bizonyos betegségek kialakulását, és elősegítik a testi-lelki harmóniát és belső egyensúlyunkat.

Az ujjmasszázs egy gyors és hatékony masszázstechnika, amit bárhol és bármikor könnyedén alkalmazhatunk. A pozitív hatása szinte azonnal érezhető. Hatása a megfelelő pontokra kifejtett nyomásban rejlik, ezáltal csökkenthetjük a felgyülemlett feszültséget.

Így csináld!

Érintsük meg a mutatóujjal a kisujjat, és enyhén rázzuk meg. Ezután óvatosan tekergessük ujjunkat az óramutató járásával ellenkező irányban. Ezt ismételjük meg többször, tíz másodpercenként pedig változtassuk meg az irányt. Ezután minden ujjunkkal csináljuk végig ugyanezen menet szerint. Nyomkodjuk végig minden ujjunkat a tövétől kezdve, ezzel megnövelhetjük az energiát és feltölthetjük magunkat pozitív energiákkal.

Szorítsuk az egyik kezünket ökölbe, úgy, hogy maradjon egy kevés szabad hely, ahová a másik kezünk hüvelykujját beilleszthetjük. Ezután szorítsuk össze az öklünket, és húzzuk vissza kicsit az ujjunk. Ezt a gyakorlatot ismételjük meg háromszor, majd minden egyes ujjunkkal sorra ugyanígy.

Rázzuk mindkét kezünket 20 másodpercig, egészen addig ameddig nem érezzük úgy,hogy kezünk elkezdett felmelegedni. Ha elérjük a kívánt melegség érzetet, hagyjuk abba a gyakorlatot.

További érdekességek...

A stressz kezelésén túl, különböző ujjaink masszírozása különféle betegségekre is gyógyír. Hüvelykujjunk masszírozása akkor is hatásos, ha heves szívverést vagy légszomjat érzünk, ugyanis a hüvelykujj a szívünkkel van összeköttetésben. Gyűrűs ujjunk és mutatóujjunk hatvan másodperces rendszeresen ismétlődő masszírozásával a székrekedés és egyéb gyomorbántalom is orvosolható. A középsőujj masszírozása álmatlanságra és mozgásszervi problémákra nyújt megoldást. Végezetül pedig a kisujjmasszázs, ami segít a fejfájás, migrén esetén. A masszírozás hatására beindult megfelelő véráramlással megszüntetőek a problémák

(Forrás: lelkielet.hu, marmalade.hu l Kép: pixabay.com)