Jump to content

Gyümölcsturmix az egészségünk megőrzéséért

2017. 08. 22. 18:00

Ha azt mondjuk, ideális családkép, megjelenik a szemünk előtt a kiegyensúlyozott, formás anyuka, az egészségtől kicsattanó gyermek és a rájuk büszke, mosolygó apuka. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megfeleljünk ennek a modellnek?

A titok az egészséges táplálkozás…
Nem lehet elcsépelt az egyszerű válasz, hogy válasszuk az egészséges életmódot, amelynek jelentős részét képezi a megfelelő, tudatos táplálkozás.

A gyümölcsök, zöldségek a legfontosabb élelmiszerek közé tartoznak, melyek elegendő vitamint, ásványi anyagot és rostot biztosítanak számunkra. Hazánkban rengeteg féle és fajta zöldség és gyümölcs elérhető, naponta legalább öt alkalommal kellene ezekből fogyasztanunk, hogy szervezetünk ellen tudjon állni a külvilágból érkező, egészségünket fenyegető hatásoknak és az egyensúly folyamatos maradjon. Persze eszünkbe juthat, hogy mi van, ha gyermekünk elutasítja ezek fogyasztását, vagy éppen nem teremnek a gyümölcsfáink, és a zöldségeskertek is üresek. Nos, egy kis fantáziával a minden évszakban rendelkezésre álló gyümölcsöket, zöldségeket is kívánatosan és változatos formában fogyaszthatjuk.


Az egészséges életmód kapuja...

Érdemes háztartási kisgépeink sorát egy gyümölcscentrifugával gazdagítani, és frissen facsart levekkel fedezni folyadékfogyasztásunk egy részét reggelihez, tízóraihoz, uzsonnára. A gyümölcscentrifugával készült levek finomak - még a sárgarépa lé is édes-, egészen más ízük van, mint az üzletek polcain sorakozó dobozos leveknek, és nincsen benne semmi adalékanyag. A tiszta és természetes ízek, színek, textúrák iránt szívesen érdeklődnek a legfinnyásabb gyermekek is.
A vitaminokban leggazdagabb, visszamaradt pépet pedig turmixolva, smoothie formában kínálhatjuk. Gazdagíthatjuk őket joghurttal, kefirrel, zsírszegény tejjel az izmok védelméért. Az így készített turmixitalok igen előnyös tulajdonsága, hogy a testünk gyorsan fel tudja dolgozni, ezáltal a nehezen formálható területekről, vagyis a hasról és a derékról is leereszti a nem kívánatos felesleget.

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Szem előtt érdemes tartani, hogy a gyümölcscentrifugának milyen erős a motorja, mert ha nem elég erős – minimum 700 W-, akkor a keményebb húsú zöldségeket, gyümölcsöket nem fogja bírni, pedig ezek a leginkább elérhetőek minden évszakban. A cékla, a káposzta, a sütőtök, a répa és almalevek jóval olcsóbban előállíthatóak házilag, hiszen ezeket még a száz százalékos gyümölcsleveknél is drágábban kapjuk meg a boltokban.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)