Jump to content

Új őrület, a testalkat diéta! Próbáltad már? II.

2017. 08. 21. 18:00

Súlyfeleslegtől szenvedsz? Kipróbálnál valami hatékony és látványos diétát? Próbáld ki a testalkatodnak megfelelő diétát és könnyedén megszabadulhatsz a nem kívánatos kilóktól!

Ahhoz, hogy megjelenésünk mindig tökéletes legyen, tisztában kell lennünk a testi adottságainkkal. Akkor is lehetünk vonzóak és önbizalomtól sugárzóak, ha van rajtunk 1-2 kg felesleg. Az a fontos, hogy fogadjuk el magunkat és tanuljunk meg testalkatunknak megfelelően öltözködni. Egy jól megválasztott ruhával, ugyanis kiemelhetjük a hangsúlyos testrészeket, és „elrejthetjük” azt, amin esetleg még van mit alakítani. A női testalkatok általában olyan dolgokról kapták a nevüket, melyekhez leginkább hasonlítható arányaiban a test formája. Természetesen ezt az arányt ,a váll, derék, csípő és mellméret is befolyásolja.

Körte alkat

A körte alkatú nőkre jellemző, hogy válluk keskenyebb, mint a csípőjük, hangsúly a derék környékén , a fenéken és a combokon van. Ezen típusnál megfigyelhető, hogy a körtéhez hasonlóan a test, deréktól lefele szélesedik. Ennek a testtípusnak a diéta mellett a sportra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni, ugyanis a felszaladt kilók könnyen lerakódhatnak a combokon és a fenéken egyaránt. Ennek az eltüntetéséhez szükség van megfelelő mozgásra is. A körte alakú emberekre jellemző, hogy gyorsabb az anyagcseréjük, ezért fokozottan ügyelni kell a rendszeres folyadék bevitelre.

Mit együnk?

Fogyasszunk sok rostban és antioxidánsban gazdag zöldséget, gyümölcsöt és gabonafélét. Ilyen a lenmag, káposzta, zöld leveles zöldségek, cékla, babcsíra..stb. Mindezek mellett, fogyassz minél több húst és tejterméket, hangsúly az alacsony zsírtartalmon legyen, ezek a termékek hallal kiegészítve jót tesznek a testednek és egészségednek egyaránt.

Alma alkat

Az alma alkatú nőkre jellemző, hogy válluk szélesebb, mint a csípőjük, a derekuk pedig alig látható. A mellek mérete általában nagyobb, és mindig akad egy kis súlyfelesleg a hason. Az alma alkatú nőkre jellemző, hogy bár felső testük nagyobb, de lábaik formásak és vékonyak.

Mit együnk?

Az alma alkatú nők leginkább a hasukra híznak, így fokozottan ügyelni kell, hogy a felgyülemlett zsíroknak köszönhetően, nehogy szív- és érrendszeri problémák, vagy cukorbetegség kialakuljon náluk. Mivel a lábaik vékonyak, így egy viszonylag nagyobb súlyt kell hordozniuk, mely következtében izületi panaszok is kialakulhatnak náluk.

Fontos, hogy egészséges, telített zsírsavakban gazdag élelmiszereket fogyasszunk, mint az olajos magvak, a sajtok, az olívaolaj, melyek segítenek szinten tartani a vércukorszintet, csökkentik az éhségérzetet. Mindezek mellett bátran fogyasztható, a lazac, az avokádó, teljes kiőrlésű gabonafélék, és az ezekből készült ételek. Kevesen tudják, de a fehér bab fogyasztása azon túl, hogy egészséges a szervezet stresszhormon szintjét is csökkenti. Ha nassolásra vágynál étcsokoládét és áfonyát válassz, ugyanis csökkentik a cukorbetegség kialakulásának esélyét, valamint elűzik a depressziót.

A zöld leveles zöldségek fogyasztásával beindíthatod szervezeted anyagcsere folyamatait, elősegítheted a méregtelenítést. A mindennapos almafogyasztással csökkenthető a magas koleszterinszint. Végül húsfogyasztás helyett az omega3 zsírsavban gazdag halak fogyasztása ajánlott, melyet párolt zöldségekkel és gyümölcsökkel bármikor fogyaszthatsz amikor ,csak megéheztél.

Mit ne együnk?

A másik két testtípushoz hasonlóan itt is érdemes kerülni az édesítőszerben és koffeinben gazdag ételek és italok fogyasztását.A rizs, tészta, fehérkenyér nem csak puffaszt, de a vércukorszintet is megemeli, valamint folyamatos éhségérzetet okoz. Kerüld az egészségtelen gyorsételeket, a pizzát, hamburgert, chipset és egyéb rágcsálnivalókat. Ha nassolnál, válaszd a zöldséges mártogatóst helyette.(olvasztott sajt, különféle zöldségek) A furktózzal is csínján kell bánni, ugyanis a magas fruktóztartalom fokozza az étvágyat.

Mindegy melyik típusba tartozol, az elsődleges cél, hogy fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Természetesen, egészséged megőrzése érdekében nem árt néha-néha a diétás, gyomorkímélő étrend mellett letenni a voksod. Sportolj, növeld önbizalmad, ragyogj kívül és belül, tested és lelked hálás lesz érte.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)