Jump to content

Testi-lelki egészségre vágysz? Próbáld ki a tibeti hangmasszázst!

2017. 07. 13. 13:00

Kellemes, pihentető testi-lelki ellazulásra és a belső egyensúly, harmónia megtalálására vágynál? Próbáld ki a tibeti hangmasszázst!

Miért hangmasszázs?

A hangmasszázs bizonyára furcsa fogalom első hallásra, különösen, ha fájdalomcsillapításról van szó. Mégis, a harangtálak együttese nem csupán hangszer, hanem egyben gyógymód is.
Lágy rezgései újra megteremtik a szervezet megzavart egyensúlyát ,így lehetővé teszik a gyógyulást. A masszázshoz a páciens matracon fekszik és igyekszik ellazulni. A panaszoktól, ill. a kezelési céloktól függően a terapeuta különböző méretű harangtálakat helyez el a test meghatározott pontjain. Ezután az edényeket kis ütővel gyengéden megkongatja. A rezgések hatására a páciens testében szinte azonnal kellemes érzés terjed szét.

Minden vibrál, bizsereg, kellemes ellazultság vesz erőt a szellemen, létrejön az alfa állapot. A rezgéseknek köszönhetően mobilizálódnak a szervezet öngyógyító mechanizmusai.

Mire jó?

Terápiás céllal is alkalmazható, kiváló választás viselkedési zavarok , szorongás, félelmek, alvászavarok, emocionális visszavonulás, agresszió, túlmozgás, tanulási nehézségek , figyelem és koncentráció zavar, agyintegrációs problémák, lámpaláz, hiperaktivitás és kapcsolatteremtési-, kommunikációs problémák esetén, stressz, migrén, ideges feszültség, izomfájdalmak és -görcsök, ízületi fájdalmak, emésztési zavarok, vérnyomás, cukor, pszichoszomatikus stb. problémák orvoslására.

Az eredmény sokszor már néhány kezelés után is érezhetõ, terápiaként 8-10 alkalom ideális. A bérletet a családból többen is használhatják

Miért hatékony a hangmasszázs?

A harangtálak gyógyító, harmonizáló hatásának titka a felhangok széles spektrumában rejlik, amelyeket sokan a szférák zenéjéhez hasonlítanak. Mivel az emberi test mintegy 75%-a vízbõl van, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész testünkre: a víz a hanghullámokat kiválóan továbbítja, a rezgések pedig eljutnak minden egyes sejthez. Muzsikája a lélekre hat. Az indiaiak már legalább 5000 éve gyógyítanak hangokkal. Elképzelésük szerint, az egészség feltétele, hogy a szervezet rezgései harmonikusak legyenek.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)