Jump to content

Javítsd memóriád, figyelj oda mit eszel!

2017. 05. 02. 14:00

Bizonyos anyagok a szervezetünkben,a mindennapi életünk során, elősegítik agyunk zavartalan működését. Gondolnád,hogy egy kis szellemi frissítőért nem kell messzebb menned, mint a közeli zöldséges? Íme, néhány agyserkentő nassolnivaló!

Memóriajavítás, agyserkentés...

A citikolin az emberi szervezetben előforduló természetes vegyület, mely támogatja az agyszövet fejlődését, segíti a memória és kognitív funkció szabályozását,elősegíti az idegsejtek közötti kommunikációt, valamint védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen. A karfiol és a földimogyoró is egyaránt tartalmazza ezt a vegyületet.

Őrizd meg agyad fiatalságát!

Ha te is meggátold agya öregedését nem is kell mást tenned, mint rendszeresen tojást fogyasztanod, ugyanis a tojásban található kolin nevű anyagnak több pozitív hatása is ismeretes. Egyrészt elősegíti a máj egészségének fenntartását, másrészt gátolja agyunk öregedését, segít megelőzni a szellemi hanyatlást, ugyanis megakadályozza azoknak a kémiai folyamatoknak a lejátszódását, melyek központi szervünkben a kognitív funkciók romlását idézik elő.

Magnéziumra fel!

A banán, avokádó, szója és az étcsokoládé mind kiváló magnéziumforrás.

Fogyasztásuk főként súlyos agyrázkódással járó fejsérülések esetén ajánlott, ugyanis magnéziumtartalmuk miatt, elősegítik a sérült felület regenerálódását.

Ha valami egészséges finomságra vágynál, egyél különféle magkeveréket,minden nap, kisebb mennyiségben. A dió, mogyoró és egyéb magfélékben található anyagok gyakori fogyasztása többek között, meggátolhatja az Alzheimer-kór kialakulását.

A bogyós gyümölcsök, nem csak finomak, de egészségesek is!

Végül de nem utolsó sorban az áfonya is kiváló hatással van szervezetünkre,ugyanis magas koncentrációban tartalmaz antocianint. Az antocianin tartalmú ételek mérsékelt fogyasztása serkenti a szellemi működést, elősegíti az agyi idegjelzések agyi központba történő hatékony továbbítását. Ezen felül gyulladáscsökkentő hatással is bír.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)