Jump to content

Őrizd meg egészséged, egyél áfonyát!

2017. 03. 19. 15:32

Az áfonya apró mérete ellenére az egyik legegészségesebb gyümölcs, amit csak fogyaszthatunk. Vajon miben rejlik ennek az apró bogyónak a varázsereje?

 

A feketeáfonya bővelkedik antioxidánsban, amely kiváló gyógyír a különféle szív és érrendszeri betegségek ellen. Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, valamint segít megőrizni a bőrünk rugalmasságát, feszességét, fiatalságát.

Kutatások szerint az áfonya gyakori fogyasztása segít megelőzni a rák, az Alzheimer-kór, és az időskori demencia kialakulását is. S ha ez még nem lenne elég, növeli az agyi teljesítményt, gátolja az őszülést és hajhullást, összetételénél fogva képes lassítani az öregedési folyamatokat.

Az áfonya a benne található antioxidánsoknak, flavonoidoknak és egyéb vegyületeknek köszönhetően, képes gyógyítóan hatni testünkre, és lelkünkre egyaránt.

Az antioxidánsok elengedhetetlenek az egészséges életmódhoz, semlegesítik a sejtet és DNS-t károsító szabadgyököket, melyek felelnek, a szövetek károsodásáért, és a szervezet megbetegedéséért. Az áfonya fogyasztás a vérnyomásproblémákra is gyógyír, vérhígító hatása miatt, gátolja a vérrögképződést, és csökkenti a magas vérnyomást. A benne található flavonoidok erősítik a hajszálereket.

Kevesen tudják, de gyomorfekély esetén is kiváló választás ez az apró csodabogyó. Gyomorbántalmak esetén a gyomor falán védőréteget képez, amivel megelőzi a fekély és a kellemetlen fájdalom kialakulását.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)