Jump to content

Memóriajavító finomságok

2017. 11. 04. 14:48

Bizonyos anyagok a szervezetünkben, a mindennapi életünk során, elősegítik agyunk zavartalan működését. Ha egy kis szellemi frissítésre vágysz, nem kell mást tenned, elég a sarki zöldségeshez leugrani.

A karfiol és a földimogyoró olyan anyagokat tartalmaz, melyek garantáltan jótékonyan hatnak szervezetedre. A citikolin az emberi szervezetben előforduló természetes vegyület, mely támogatja az agyszövet fejlődését, segíti a memória és kognitív funkció szabályozását,elősegíti az idegsejtek közötti kommunikációt, valamint védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen. Bizonyára a Te reggeli menüsorodból sem hiányzik a rántotta, nem is sejtenéd, de a tojásfogyasztásával, gyomrod mellett testednek, és elmédnek is jót teszel.

Ha gátolnád agyad öregedését, nem is kell mást tenni, mint tojást fogyasztania, ugyanis a tojásban található kolin nevű anyagnak több pozitív hatása is ismeretes. Egyrészt elősegíti a máj egészségének fenntartását, másrészt gátolja agyunk öregedését, segít megelőzni a szellemi hanyatlást, ugyanis megakadályozza azoknak a kémiai folyamatoknak a lejátszódását, melyek központi szervünkben a kognitív funkciók romlását idézik elő. A banán, avokado, szója és az étcsokoládé kiváló magnéziumforrás. Fogyasztásuk főként súlyos agyrázkódással járó fejsérülések esetén ajánlott, ugyanis magnéziumtartalmuk miatt, elősegítik a sérült felület regenerálódását. Ha szereted a magvas csemegéket javasoljuk, hogy minden nap fogyassz kisebb mennyiségben diót, ugyanis a dióban található anyagok gyakori fogyasztása meggátolhatja az Alzheimer-kór kialakulását.

Végül de nem utolsó sorban az áfonya is kiváló hatással van szervezetünkre,ugyanis magas koncentrációban tartalmaz antocianint. Az antocianin tartalmú ételek mérsékelt fogyasztása serkenti a szellemi működést, elősegíti az agyi idegjelzések agyi központba történő hatékony továbbítását. Ezen felül gyulladáscsökkentő hatással is bír.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)